Svijet

ISPRAVKA Istina o snimku gdje se Bajden rukovao sa publikom, nije tačno da je napravio gaf

Autor Anja Radunović Izvor mondo.rs

Bajden se nakon govora zahvalio okupljenima, ali nije krenuo nakon toga u pogrešnom pravcu kako se prvo navodilo u medijima.

Izvor: Twitter/screenshot/RNCResearch

Portal MONDO objavio je 01.10.2022. godine objavio je tekst pod naslovom "NOVI ISPAD BAJDENA - "OVO JE TRAGIČNO": Krenuo u pogrešnom pravcu, ljudi vikali: "Gospodine, predsjedniče", on ignorisao", međutim Bajden nije krenuo u pogrešnom pravcu.

Ispostavilo se da je to netačna informacija, a u skladu sa analizom portala "Raskrinkavanje", ispravljamo pogrešnu informaciju koju smo prethodno objavili o tom snimku i potezu američkog predsednika Džoa Bajdena.

Bajden je posetio kancelariju FEMA-a, američke Savezne agencije za upravljanje hitnim situacijama, kako bi zahvalio na odgovoru zaposlenih na uragan Ijan, koji tutnji Floridom. Na kraju izlaganja okrenuo se kako bi se pozdravio sa ljudima, a to je bio povod za zbijanje novih šala na njegov račun.

Kao što se može videti na snimku, koji je potekao sa Tvitera, Bajden je nakon izlaganja krenuo da se rukuje sa zaposlenima u FEMA-i. Očito da to nije bio deo protokola, pa su pomoćnici pokušali da ga odvrate i čuje se kako mu poručuju "gospodine predsedniče…", u pokušaju da krene sa njima na drugu stranu, navodi se na portalu "Raskrinkavanje".