Svijet

PANIKA U CENTRU ZA REGRUTACIJU U SIBIRU, MLADIĆ PUCAO NA ZAPOSLENE: Krenula bežanija, šef teško ranjen (VIDEO)

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

U regrutacionom centru u Sibiru jedan mladić je pucao na zaposlene kada je nastao opšti metež.

Izvor: incident 38/screenshot

Kako javlja ruski medij MediaZona, u mestu Ust-Ilimsk u regiji Irkutsk u Sibiru jedan mladić je puškom napao vojnu kancelariju za regrutaciju, a društvenim mrežama proširio se snimak napada. Video prikazuje muškarca s puškom kako puca u drugog muškarca, koji potom pada na pod.

Ljudi koji se nalaze u vojnoj kancleariji za regrutaciju potom bježe i vrište. Kako javlja Taiga.info, u napadu ima ranjenih, a među njima je i šef kancelarije za regrutaciju. Broj ranjenih još uvijek nije poznat. Portal Baza objavio je snimku uhvaćenog napadača, koji se na snimci identificirao kao 25-godišnji Zinin Ruslan, stanovnik Ust-Ilimska.

Rusi pale državne prostorije

Nakon što je Vladimir Putin objavio mobilizaciju, širom zemlje se dešavaju brojni protesti, jedan od načina na koji pokazuju svoju volju jeste podmetanje požara na mjestima koji su vojni komesarijati i upravne zgrade. Tokom prvih šest mjeseci potpune invazije na Rusiju, zapaljeno je najmanje 20 vojnih komesarijata, sada se učestalost ovakvih incidenata dramatično povećala.

Incidenti su se dešavali u Sankt Peterburgu, Nižnji Novgorodu, Openbur regionu, Zabajkalski Kraji, Amuru, Khabarovsku, Krasnojarksu, Kaljingradu, Lenjingradu.