Svijet

KUKAVICE JEDNE, DEVIJANTI! OVU SRAMOTU NIKO NEĆE OPRATI: Žestoko obraćanje Kadirova, "skresao" je sve ruskim dezerterima

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Ramzan Kadirov se obratio građanima Rusije koji su pobjegli iz zemlje nakon objave djelimične mobilizacije.

Izvor: YouTube/Daily Aviation/Screenshot

Zbog odluke Vladimira Putina da proglasi djelimičnu mobilizaciju stanovništva, koja bi trebalo da obuhvati još 300.000 građana Rusije, mnogi su prvim letovima pobjegli iz zemlje, dok drugi i dalje čekaju u kilometarskoj koloni na granici sa Gruzijom, sve u nadi da će njih zaobići poziv za odlazak na front. Zbog svega toga reagovao je i čečenski vođa Ramzan Kadirov koji je imao svašta da poruči dezerterima.

"Vama se obraćam, devijanti. Možete da smišljate različite izgovore, možete da kažete da ne podržavate sadašnju politiku. Možete da izmišljate i bajku da su vam ideja rata i pojam oružja strani ili da jednostavno ne prihvatate nasilje. Ali, znajte da ste samo kukavice, izdajice i drugorazredne osobe", poručio je Kadirov na svom Telegramu.

"Kad vam je potrebna država, vi ste onda građani s velikim slovima koji zahtjevaju poštovanje svojih prava i volite da se pozivate na drugi članak ruskog ustava. Kad želite da izađete iz zone komfora, tek tad ste domoljub do srži. Kad država treba tvoju podršku i zove te u rat i to odbijaš, ko si ti? Ne, nisi zahvalan državi i branitelj odan narodu. Ti si obična kukavica, rob svoje duše, napuštaš rodbinu, prijatelje, poznanike, dom, grad. Nikakvi izgovori neće oprati ovu tvoju sramotu. Čak se bojite da priznati svoj kukavičluk", dodao je čečenski vođa.

Podsjetimo, zbog odluke Rusije da pokrene djelimičnu mobilizaciju veliki broj građana je krenuo da bježi iz zemlje, ali su pojedine države poput Finske i Litvanije zabranile prelazak granice.

Tagovi