Svijet

BIG BEN SE NIJE OGLASIO ZA KRALJICU! POČELA HITNA ISTRAGA O PROBLEMU: Krenula panika, postoji plan za vanredne situacije

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Zvono Big Bena se nije čulo kada je bilo očekivano, u nedelju uveče kada je cIJela nacija održala minut ćutanja za kraljicu Elizabetu Drugu.

Izvor: YouTube/UK Parliament

Kraljevski stručnjaci strahuju da  Big Ben neće zvoniti za kraljičinu sahranu nakon što se nije čuo kada je nacija u nedelju uveče započela minutnu tišinu za njeno veličanstvo. Zvaničnici u Domu parlamenta pokrenuli su "hitnu“ istragu o čuvenom zvonu – koje se nalazi u Elizabetinoj kuli, nazvanom po Njenom Veličanstvu 2012. tokom njenog dijamantskog jubileja – i insistiraju da su sigurni da će zvoniti 96 puta u ponedeljak, da obilježi starost bivšeg suverena.

Čarli Proktor, urednik kraljevske novinske stranice, rekao je da se nada da će se oglasiti, ali postavlja pitanje da li bi "plan za vanredne situacije“ mogao da bude neko ko viče "bong“ da bi simulirao zvonjavu Big Bena.

Izvor: YouTube/UK Parliament

Portparol parlamenta je za Mejl Onlajn rekao: "Big Ben nije uspio da udari u 20 časova kao što je planirano. Mi smo to hitno istražili i identifikovali smo manji tehnički problem koji je sada riješen. Kasnije ćemo ponovo ćemo testirati zvono i uvjereni smo da neće uticati na naplatu putarine sutra tokom državne pogrebne povorke.“

Cijela drama oko zvona se dešava u trenutku kada je Britanija zaćutala za kraljicu tokom Nacionalnog trenutka u znak sjećanja na pokojnog monarha.