Svijet

ČEGA SU SE SVE ODREKLE ŽENE UDATE U KRALJEVSKU PORODICU: Kejt, Megan, Kamila i Sara - sudbina teška kao crna zemlja

Autor Anja Radunović Izvor Kurir

Žene koje su se udale u kraljevsku porodicu, svoju sreću "plaćaju" visokom cijenom

Žene udate u kraljevsku porodicu su surovo, na vlastitoj koži, osjetili onu narodnu izreku koja kaže: "Kad se udaješ, ne udaješ se samo za voljenog čovjeka, već i za njegovu porodicu."

U ovom slučaju pitamo se "Da li su znale koja je cijena njihove udaje za princa?"

Smrt kraljice Elizabete u fokus je i ovaj put pogurala cijelu kraljevsku porodicu. Međutim, najviše se analizira svaki pokret žena iz kraljevske porodice. Javnosti su posebno zanimljive njih četiri: Megan Markl, Kejt Midlton, Kamila Parker i Sara Ferguson.


Nakon što su postale "snajke kraljevske porodice" ovim ženama se život promijenio iz korijena - za neke od njih život se nije promenio na bolje.

Izvor: Profimedia

Kamila Parker

Sve što je Kamila htjela još od svoje dvadeset i pete godine je da bude sa Čarlsom. Iako ju je prosio, svjesna da neće biti prihvaćena, Kamila tri puta odbija tadašnjeg princa. Udaje se za drugog, rađa mu djecu, ali tiha patnja za Čarlsom ostaje. Nakon što nije mogla da se odupre ljubavi, nosi težak teret ljubavnice princa Čarlsa. Nakon smrti princeze Dajane, glavni krivac postaje upravo Kamila Parker.

 Godinama je ovaj žig bio urezan pored njenog imena, da bi tek danas, u poznim godinama Kamila bila priznata i poštovana, tek kada joj je nakon godina "testiranja" i pomnog posmatranja odobreno da nosi titulu "kraljice supruge".

Izvor: Profimedia

Kejt Midlton

Studentkinja umijetnosti, žena iz naroda, žena bez kraljevske krvi dobila je ne tako laskav nadimak "Čekajuća Kejt". Naime, Kejt je godinama čekala da princ Vilijam dobije dopuštenje da je vjeri. Ona je godinama stajala uz njega, cjela njena porodica pažljivo je promatrana dok nisu prošli test. Test pod naslovom: "Da li ste dostojni da budete povezani sa kraljevskom porodicom?" je uspiješno položen, i Kejt je dobila Dajanin prsten. Kakav teret! Naslijediti ženu kao što je princeza Dajana.
Ceo svet je očekivao da Kejt bude prihvaćena i od naroda i od kraljevske porodice.
Svaki put kad se pojavi u javnosti, pomno se analizira svaki njen korak, svaki njen pokret, riječ, gest, mimika, a o odjeći da i ne govorimo. S obzirom da je njen suprug sljedeći u nasljednom redu za tron, pritisak je sada još veći.

Izvor: Profimedia

Megan Markl

Glumica kojoj Britanija ne može oprostiti intervju sa Oprom. Od tog momenta pa na dalje, šta god je uradila u svijetu je okarakterisano kao licemerstvo.

Šta god da uradi princ Hari - bilo da kaže nešto protiv oca ili brata, ili da sklopi novi posao -"kriva" je Megan. Njeni govori su burno propraćeni i pomno analizirani širom svijeta. Svaka njena riječ se vaga. Svaka njena riječ za mnoge ima dvostruko značenje.
To da će njena djeca verovatno biti lišena titule, dovoljan je pokazatelj šta o njoj misli KRUNA.

Izvor: Profimedia

Sara Ferguson

Ako mislite da Megan prolazi kroz "pakao" , treba da čujete za sudbinu Sare Ferguson, vojvotkinje od Jorka. Žena posrnulog princa Endrua već punih 30 godina "okajava svoje grijehe". Naime, Sara je javno prevarila princa Endrua, a onda se upetljala u finansijske probleme koje je sama kraljica morala da rješava.

Iako je njen suprug napravio daleko veći prestup, on ovih dana stoji uz brata Čarlsa, dok je Sari zabranjeno se pojavljuje na sahrani?!

Biti žena u kraljevskoj porodici ima svojih prednosti, ali i mana. Teret je ogroman, a po tome kako se koja od navedenih dama "snašla" govori nam samo o tome koliko je bila upoznata sa time šta je čeka kad jednom uđe u kraljevsku porodicu.

Izvor: Profimedia