Svijet

BIVŠI BATLER OTKRIO ČARSLOVE TAJNE:Centimetar paste na četkici, peglaju mu pertle, a kad neko pogriješi krivi SVE

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Zbog svega što za njega rade članovi osobolja su mu dali nadimak "razmaženi princ" prije nego što je zvanično imenovan za kralja.

Izvor: YouTube/CityNews

Posao u Bakingemskoj palati prilika je koja se pruža jednom u životu, ali ona najblaže rečeno, nosi velika očekivanja. Oduvijek je javnost intrigiralo to kakav život vodi kraljevska porodica. Uvijek se pojavi neko ko javnosti prenese bar neki detalj ili pikanteriju koji svi isprate. Ovih dana kraljevska porodica je u centru pažnje zbog smrti kraljice Elizabete druge. 

Bivši batler princeze Dajane, Pol Barel u novom dokumentarcu je otkrio šta sve mora posluga da radi za kralja Čarsla.

Kralj Čarlsnagovara sluge da mu peglaju pertle i da mu istisnu centimetar paste za zube na njegovu četkicu svakog jutra, tvrdi bivši batler u novom dokumentarcu. Princ od Velsa, 69, zbog svojih zahtjeva stekao je nadimak 'Razmaženi princ' među osobljem u njegovoj rezidenciji. Pol Barel objašnjava neke od zanimljivijih stvari koje osoblje mora da radi.

Rekao je: "Njegova pidžama se pegla svako jutro, pertle se takođe peglaju, čep za kupanje mora biti u određenom položaju, a temperatura vode mora biti samo mlaka, svako jutro njegova posluga istiskuju jedan inč paste za zube na njegovu četkicu".

Dužnosti batlera se očigledno takođe protežu na pomaganje kralju Čarlsu da zgrabi stvari koje su udaljene samo nekoliko stopa od njega. Nije prvi put da se njegovo ponašanje nađe u centru pažnje.

U jednom od intervjua snimljenih za potrebe dokumentarca, bivši batler princeze Dajane tvrdi i da se kralj Čarls presvlači pet puta dnevno. Svejedno da li ide u privatnu posetu ili na javni događaj, po posluzi prethodno pošalje hranu koju su pripremili njegovi kuvari. U Pobunjenom princu, istraživački izveštač Tom Bauer otkriva da posjetioce Klarens Hausa, zvanične rezidencije Čarlsa, nekoliko sluga vodi do svojih soba.

Iako se na njega gleda kao na blagog čoveka, Barel je otkrio i drugu stranu njegove ličnosti. Jedan od primjera je opominjanje ljudi koji pogrešno protumače njemu važne svakodnevne detalje. Ako se to desi, cijelo osoblje će biti optuženo za jednu istu grešku.

A sluge su odgovorne za nekoliko metara istog hodnika, što znači da tokom šetnje kroz Klarens Haus često možete biti u pratnji sluga. Takođe je otkrio da kralj sa sobom nosi sopstvenu toaletnu dasku i mijenja odjeću pet puta dnevno.