Svijet

RUSI PRED PORAZOM, UKRAJINA PODIGLA ZASTAVE?! Ključna uporišta osvojena, kontraofanziva uspjela! Oglasio se Pušilin

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nakon ukrajinske kontraofanzive koja je započeta u četvrtak, Rusi počeli da se povlače.

Izvor: YouTube/Screenshot/The Sun/Profimedia

Lider proruskih separatista Denis Pušilin priznao je danas da je situacija u regionu Donjecka na istoku Ukrajine "teška". On je to rekao nakon što je Kijev objavio da napreduje u svojoj kontraofanzivi. U Lajmanu, koji je krajem maja pao u ruke moskovskih snaga, "situacija je i dalje prilično teška, kao i još nekoliko drugih lokaliteta na sjeveru Narodne republike Donjeck (DNR)", izjavio je Pušilin u snimku na Telegramu.

Ranije danas rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da povlači snage iz dvije oblasti u ukrajinskom regionu Harkov gdje je ukrajinska kontraofanziva napravila značajan napredak tokom protekle nedelje.

Portparol ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da će trupe biti pregrupisane iz oblasti Balaklije i Izjuma u ​​region Donjecka.

Ukrajinski zvaničnici su u subotu podjelili fotografije na kojima se vidi kako vojnici podižu državnu zastavu iznad glavnog železničkog grada koji je snabdjevao ruske snage na sjeveroistoku Ukrajine, dok je kolaps na ruskoj liniji fronta prijetio da se pretvori u poraz.

Tagovi