Svijet

"SVUDA VRAĆAMO UKRAJINSKU ZASTAVU!" Rusima zadat TEŽAK UDARAC - Ukrajinci oslobodili važan grad na istoku zemlje?!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Mi preuzimamo kontrolu nad novim naseljima. Vraćamo ukrajinsku zastavu i zaštitu za naš narod svuda, rekao je Vladimir Zelenski.

Izvor: twitter/NEXTA_tv

Britanska vojna obaveštajna služba saopštila je u subotu da ukrajinske vojne snage sada prete ruskoj kontroli grada Kupjanska i da bi njegovo zauzimanje predstavljalo veliki udarac za Rusiju jer se grad nalazi na ruskim rutama snabdevanja ratištima u Donbasu.

Beloruski medij Neksta objavio je na Tviteru fotografiju na kojoj ukrajinski vojnici sa ukrajinskom zastavom u rukama poziraju ispred administrativnog centra u Kupjansku. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je u svom dnevnom video obraćanju u petak uveče da su ukrajinske snage zauzele više od 30 gradova i sela na istoku Ukrajine u oblasti Harkov.

"Postepeno preuzimamo kontrolu nad novim naseljima", rekao je on. "Svuda vraćamo ukrajinsku zastavu i zaštitu za naš narod". On je istakao da se "žestoke borbe" nastavljaju u regionu Donbasa na istoku Ukrajine, kao i na jugu zemlje.

Kupjansk je grad u Harkovskoj oblasti u istočnoj Ukrajini. Služi kao administrativni centar okruga i važan je železnički čvor koji ruske snage koriste za snabdevanje trupa u Donbasu. Proruski separatisti su pre nekoliko dana naredili evakuaciju žena i dece iz ovog grada.


Tagovi