Svijet

PREKINUTA SJEDNICA ZBOG KRALJIČINOG ZDRAVLJA! Pogledajte momenat kad su premijerki Liz Tras javili za Elizabetu! (VIDEO)

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Poslanici su prekinuli sjednicu kako bi saopštili vijesti o kraljičinom zdravlju, a sjednica Donjeg Doma nikad ranije nije bila prekidana, piše Dejli Mejl.

Izvor: Youtube/MassiveMaC/Screenshot

Na sjednici Donjeg doma su mogli da se vide prvi znaci zabrinutosti za kraljičino zdravlje, jer je sjednica prekinuta nakon što su novoj premijerki Britanije javili da je kraljici loše. Na snimku se vidi trenutak u kojem je Nadim Zahavi, novi kancelar vojvodstva Lankaster, prenio poruku Liz Tras u kojoj je obaveštava o dramatičnim dešavanjima u kraljičinom zdravlju u Donjem domu. 

Zahavi je ušao u prostoriju, došao do premijerke i dao joj poruku, a zatim se ponovo iskrao. Liz Tras - koju je kraljica imenovala za premijerku na ceremoniji prije dva dana - bila je veoma zabrinuta što joj se vidjelo na licu. Lider laburista Sir Keir Starmer takođe je izgleda bio obavešten o dešavanjima od strane njegove zamenice Angele Rainer, a glasine su se brzo proširile Domom i Parlamentom.

Predsjedavajući Komons-a ser Lindzi Hojl rekao je poslanicima ubrzo nakon toga: "Znam da govorim u ime cijelog Predstavničkog doma kada kažem da upućujemo naše najbolje želje Njenom Veličanstvu Kraljici i da su ona i kraljevska porodica u našim mislima i molitvama u ovom trenutku."

Podsjetimo, jutros je portparol Bakingemske palate saopštio da zdravstveno stanje kraljice Elizabete nije dobro, a njeni ljekari su zabrinuti za njeno zdravlje. "Nakon daljeg jutrošnjeg pregleda, kraljičini ljekari su zabrinuti za zdravlje i preporučili su joj da ostane pod medicinskim nadzorom", naveo je portparol u saopštenju poslatom Insajderu. Bliski članovi kraljevske porodice otrčali su u Balmoral da budu sa kraljicom.