Svijet

OVO JE ČOVJEK KOJI JE POKUŠAO DA UBIJE POTPREDSJEDNICU KRISTINU! Ima jezivu tetovažu, policija pronašla ORUŽJE!

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Čovjek koji je pokušao atentat na potpredsjednicu Argentine, radio je kao taksista, ali je trenutno nezaposlen i već poznat policiji.

Izvor: Twitter/hederzona3/Screenshot

Argentinske bezbjednosne vlasti potvrdile su identitet čovjeka koji je iz neposredne blizine pokušao da puca u potpredsjednicu Argentine i bivšu predsjednicu Kristinu Kiršner. Riječ je o Brazilcu Fernandu Andresu Sabagu Montijelu, starom 35 godina.

Montijel je rođen u glavnom gradu Brazila, Sao Paulu, sin je Čileanca i Argentinca, ali već više od 20 godina živi u argentinskom naselju Vilja del Parke. Ranije je radio kao taksista, ali je trenutno nezaposlen, a već je poznat policiji i njegov rodni list kruži brazilskim medijima.

U martu 2021. godine, kada ga je policija zaustavila u automobilu bez registarskih oznaka, Montijel je pronađen sa mačetom dugom 35 centimetara i zaradio je krivičnu prijavu, pišu lokalni mediji.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju da 35-godišnji napadač na laktu ima tetovažu Crnog sunca, nordijskog simbola koji su preuzeli nacisti, a potom i okultno društvo Thule, grupa koju su osnovali bogati aristokrati i buržoaski, koji je branio prevlast arijevske rase. Podaci govore da su od 1918. do 1922. godine počinili tri stotine političkih zločina. Trenutno se ovaj simbol obično vidi na pripadnicima bataljona Azov, najsmrtonosnije jedinice u ukrajinskoj vojsci, koju Putin naziva nacistima.

Podsjetimo, bivša predsjednica Argentine je u četvrtak uveče stigla ispred svog doma u ulici Junkal u luksuznoj četvrti Rekoleti u Buenos Ajresu sa svojom zvaničnom pratnjom kada je Montijel izvukao pištolj i povukao obarač, ali pištolj nije opalio.

Ubrzo nakon napada, portparol policije je saopštio da je u blizini rezidencije uhapšen naoružani muškarac, a "oružje je pronađeno nekoliko metara od mjesta događaja". Montiel je odveden u zatvor argentinske federalne policije u naselju Vilja Lugano, a njegov slučaj je sada u rukama saveznog sudije Marije Eugenie Capuchetti.

Stotine aktivista okupilo se od prošle nedelje ispred kuće Kristine Kirhner (69), optužene za prevaru i korupciju u vezi sa dodjelom javnih ugovora u njenom uporištu Santa Kruzu, tokom njena dva predsjednička mandata (2007-2015).