Svijet

SKANDAL U ITALIJI - ZELENSKI IZDAO SVOJU VILU RUSIMA ZA ŠOKANTAN IZNOS! Jedno priča drugo radi, ovo niko nije očekivao

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Italijanski list je objavio da je agent za nekretnine Volodimira Zelenskog potvrdio da je njegova vila u Italiji iznajmljena paru koji je vjerovatno poreklom iz Rusije.

Izvor: Profimedia

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski iznajmio je Rusima svoju luksuznu vilu u Toskani za mjesec avgust, objavio je u utorak italijanski list Il Tireno, prenosi RT. U međuvremenu, Zelenski je pozvao lidere EU da uskrate vize ruskim turistima.

Ruski par sa londonskom adresom iznajmio je vilu za mjesec avgust, platio je šokantnu sumu od 50.000 evra (50.237 dolara), piše list. Vilu, koja se nalazi u primorskom gradu Forte dei Marmi, Zelenski je kupio za četiri miliona eura dok je ukrajinski lider još bio glumac, dodaje se u izvještaju.

Fotografije koje je par objavio na društvenim mrežama potvrdile su da su boravili u imanju Zelenskog, naveo je Il Tireno. Korijere dela sera, još jedan italijanski list, kontaktirao je agenta za nekretnine koji je upravljao imovinom, koji je rekao da "stanari nisu bili Rusi, ali ne mogu da kažem više jer me privatnost sprječava“. Međutim, list navodi da su stanari vjerovatno ruskog porekla, "ali da odavno imaju prebivalište i možda englesko državljanstvo“.

Otkako su ruske snage ušle u Ukrajinu u februaru, Zelenski je pozvao EU da uskrati vize ruskim posjetiocima. Ruski narod, rekao je on za Vašington post ranije ovog mjeseca, "treba da živi u svom svijetu dok ne promijeni svoju filozofiju“.

Još u martu, Zelenski je posebno pozvao italijansku vladu da "blokira sve ruske nekretnine, račune i jahte, od Šeherezade do onih najmanjih“, misleći na superjahtu od 140 metara koja navodno pripada bogatašu. Ruski pojedinac koji je bio usidren u italijanskoj luci Marina di Karara.