Svijet

UMJESTO 100$ KOMPANIJA ŽENI UPLATILA 10 MILIONA! Kupila vilu i poručila: "Primljeno, hvala!"

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Kompanija je ove godine pokrenula pravni spor, a u februaru je odobreno zamrzavanje računa gospođe Manivel.

Izvor: MONDO/Mario Milojević/Shutterstock/El Nariz

Platforma za trgovanje kriptovalutama Cripto.com greškom je prebacila 10,5 miliona dolara na račun jedne Australijanke, a da nije primjetila grešku sedam mjeseci, piše Gardijan. Kompanija - koja je glumcu Metu Dejmonu platila pozamašnu svotu za reklamu na Super Boulu u kojoj izgovara rečenicu 'sreća prati hrabre' - otkrila je da je slučajno prebacila pravo bogatstvo na račun Thevamanogari Manivele iz Melburna u decembru. 2021, sedam mjeseci nakon što je napravljena greška.

Cripto.com, kompanija koja posluje u Australiji pod imenom Foris GFS, uplatila je ženi 10,5 miliona umesto 100 dolara. Osim toga, greškom su uneijli pogrešan broj računa, pa je novac završio na računu gospođe Manivel. Ove godine kompanija je pokrenula pravni spor u Vrhovnom sudu države Viktorija, a u februaru je odobreno zamrzavanje računa gospođe Manivel, ali je većina novca već prebačena na druge račune – koji su takođe kasnije zamrznuti.

Sudu je rečeno da je 1,35 miliona dolara od tog novca iskorišćeno za kupovinu kuće sa četiri spavaće sobe u Krejgibernu na sjeveru Melburna u februaru, a vlasništvo nad imovinom je potom prenijeto na ime sestre gospođe Manivel, Tilagavati Gangadori, koja živi u Maleziji. Gospođi Gangadori su u više navrata pokušali da uruče naloge za zamrzavanje računa, ali to nije uspjelo jer ona nikada nije odgovorila na e-mailove advokata kompanije Cripto.com. Jedina komunikacija dostavljena sudu bio je e-mail odgovor advokatima gospođe Manivel u kojem je samo stajalo: "Primljeno, hvala".

Takođe, advokati su obavjestili Cripto.com da njena sestra Gangadori "traži pravni savjet". To je rezultiralo presudom u korist Cripto.com, prema kojoj je Gangadorijevoj naloženo da što pre proda imovinu i da kompaniji vrati novac kao i kamate i sudske troškove u iznosu od 27.369,64 dolara.

Tagovi