Svijet

BIZARNA TRAGEDIJA NA MORU! Dečak (11) pravio kulu od peska pa POGINUO, igrao se sa drugom kad se zamak OBRUŠIO na njega!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Dečak je preminuo nakon što se zamak od peska obrušio na njega na plaži u Čileu!

Izvor: YouTube/screenshot

Jedanaestogodišnjeg dečaka je smrskao zamak od peska koji su on i njegov prijatelj sagradili nekoliko trenutaka ranije. Dečak, čije ime nije objavljeno, kopao je po pesku i napravio veliki zamak sa svojim drugarom na plaži Peumo u regionu Maule, Čile, u subotu. Dečaci su tada odlučili da izgrade tunel ispod zamka, prema informacijama koje je dala Hitna pomoć i Civilna zaštita opštine Peluhue.

Dečak je potom ušao u tunel da bi kopao dublje, ušao u rupu i počeo da struže pre nego što se cela konstrukcija srušila i zgnječila ga. O incidentu su obavešteni dečakovi roditelji koji su požurili na plažu, obavestili su i hitnu pomoć koja je pomogla da se skine pesak sa dečaka.

On je hitno prevezen u bolnicu, ali nažalost nije davao znakove života. Dečak je po dolasku proglašen mrtvim. Šef jedinice za hitne slučajeve Nelson Gutijerez je potvrdio: "Usled nesreće na plaži Peuno poginuo je jedanaestogodišnji dečak koji se igrao sa još jednim detetom istog uzrasta." Vlasti kažu da je žrtva išla u šesti razred u obližnjoj osnovnoj školi.

I dečak i njegov drugar živeli su u blizini plaže, koja se nalazi blizu ušća reke Šovel, i otišli ​​su da se igraju na plaži bez nadzora svojih roditelja. Poručnik Felipe Sepulveda, iz policijske stanice Čanco, iskoristio je priliku da upozori roditelje da vode računa o deci na plaži, rekavši: "Odrasli i roditelji treba da budu prisutni kada se obavljaju sve vrste aktivnosti od strane maloletnika, kako bi se izbegle i sprečile sve vrste nezgoda".Tragediju trenutno istražuje Kriminalistička istražna brigada Caukuenes.