Svijet

SKANDAL! PREDSJEDNIK LETONIJE PREDLOŽIO STRAŠNU STVAR ZA RUSE! "To je goruće pitanje, nisu lojalni zemlji u kojoj žive"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Predsjednik Letonije Egils Levits je rekao da sve etničke Ruske treba izolovati.

Izvor: YouTube/ ITV News / Screenshot

Predsjednik Letonije saopštio je da bi sve etničke Ruse koji žive u njegovoj zemlji, a koji nisu lojalni letonskoj vladi, trebalo izolovati iz društva. On je u svom govoru pričao o pozitivnim i negativnim posledicama konflikta u Ukrajini po njegovu zemlju, predsjednik Letonije Egils Levits istakao je da je trenutno goruće pitanje “dio ruskog društva koji nije lojalan državi u kojoj žive”.

Govoreći o pozitivnim i negativnim posledicama konflikta u Ukrajini po njegovu zemlju, predsjednik Letonije Egils Levits istakao je da je trenutno goruće pitanje “dio ruskog društva koji nije lojalan državi u kojoj žive”.

"Naš zadatak je da se time pozabavimo i da te ljude izolujemo iz društva", prenio je njegove riječi litvanski nacionalni emiter LSM.

To je negativan efekat rata u Ukrajini po Letoniju, a pozitivan bi bio taj što je porastao patriotizam i nacionalizam kod njegovih sunarodnika, kao i svijest o tome kolika je cijena da se očuva mir. Raša tudej podsjeća da je letonska vlada ranije donijela odluku da ukloni nekoliko spomenika iz sovjetske ere, uprkos oštrom protivljenju ruske nacionalne manjine koja živi u Letoniji.

Tagovi