KO JE VOZIO?

OTIŠLI NA PUT, OSTAVILI AUTO NA AERODROMU, A ONDA ŠOK! Stigla im paprena KAZNA za brzu vožnju, niko ne zna ko je vozio?!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Zvaničnici aerodroma rekli su da je automobil ostao bezbedan tokom njihovog putovanja, tako da nije mogao da se koristi.

Izvor: Mondo/Stefan StojanovićRefess.com

Britanski par je ostao zbunjen nakon što su dobili kaznu zbog svog automobila koji je navodno uhvaćen u prebrzoj vožnji u Mančesteru dok su oni bili na odmoru u Španiji. Geri Tornbern i Kler Berds su 3. avgusta ostavili svoj automobil na aerodromu u Mančesteru, pre nego što su otputovali u Mursiju u južnoj Španiji na 13 dana. Međutim, od policije su 16. avgusta dobili obaveštenje tužilaštva, piše Dejli Mejl.

U pismu, na kome stoji datum 10. avgust, navodi se da je njihov bijeli Golf GTI uhvaćen u vožnji 88,5 km/h u zoni od 50 km/h, oko 15 kilometara od aerodroma. Fotografije pokazuju kako je njihov automobil počinio prekršaj 5. avgusta, dva dana nakon što su Tornbern i gospođa Berds ostavili svoje vozilo na aerodromu.

Zvaničnici aerodroma rekli su da je automobil ostao bezbjedan tokom njihovog putovanja, tako da nije mogao da se koristi za počinjenje prekršaja. Rekli su da je ključ takođe bezbjedno uskladišten i da je sigurno bio drugi automobil. Policija nije direktno komentarisala slučaj, ali je saopštila da će se, ako se uloži žalba na upozorenje o prekoračenju brzine, proces nastaviti "dok se ne utvrde sve okolnosti".

Gospodin Thornburn je za "Manchester Evening News" rekao: "Znao sam da voze automobile sa aerodroma na neko drugo mjesto, ali ne mislite da ćete biti optuženi za prebrzu vožnju. Otvorili smo poštu i moja žena je ušla i rekla da sam dobio kaznu za prebrzu vožnju od 5. avgusta, ali sam rekao da to nije mogao biti bilo ko od nas jer smo bili odsutni u to vrieme."

Par je kontaktirao policiju i rekao da su bili u Španiji i da nisu mogli da voze automobil kada je prekršaj počinjen. Čekaju odgovor, a policija se još nije oglasila. Portparol aerodroma Mančester je rekao: "Svjesni smo da je kupac koji je rezervisao Meet & Greet parking na aerodromu Mančester dobio obavještenje o kazni za prekoračenje brzine od policije Mančestera. Razumijemo da bi ovo bilo uznemirujuće za dotičnog kupca i odmah smo pokrenuli istragu nakon obavještenja. Ova istraga je pokazala da je automobil koji je zabilježen kod nas ostao u sigurnom skladištu sve dok ga kupac nije preuzeo po povratku. Ključ vozila je takođe na bezbjednom."