Svijet

OGLASILA SE RUSKA SLUŽBA BEZBJEDNOSTI - "OVO JE IZVRŠILAC DARJINOG UBISTVA!" Tvrde da oni stoje iza stravičnog zločina!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

FSB je utvrdio da su "zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe", a njegov izvršilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je posle ubistva pobjegla u Estoniju.

Izvor: Youtube/John Mark Dougan

Ubistvo novinarke Darije Dugine je rasvijetljeno, javlja TASS. Navodno su ga "pripremile su ukrajinske specijalne službe, a izvođač je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je nestala posle zločina u Estoniji." To je TASS-u u ponedeljak saopšteno u Centru za odnose sa javnošću FSB Rusije. 

"Kao rezultat kompleksa hitnih operativno-istražnih mjera, Federalna služba bezbjednosti je rešila ubistvo ruske novinarke Darije Dugine, rođene 1992. godine", naglasila je FSB. Specijalna služba je utvrdila da su "zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe", a njegov izvršilac je državljanka Ukrajine Vovk Natalija Pavlovna, rođena 1979. godine.

U Rusiju je stigla 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom Šaban Sofijom Mihajlovnom, rođenom 2010. godine. „Na dan ubistva, Vovk i Šaban su bili na festivalu književnosti i muzike Tradicija, gdje je Dugina bila prisutna kao počasni gost regiona Estonije“, saopštio je FSB.

Kako TASS dalje navodi, tajna služba je pojasnila da su Vovk i njena ćerka u cilju organizovanja ubistva Dugine i dobijanja informacija o njenom načinu života iznajmile stan u Moskvi u kući u kojoj je preminula živjela. "Zločinci su koristili automobil Mini Cooper da prate novinarku."