Svijet

OGLASILA SE UKRAJINA NAKON ŠTO JE BOMBA RAZNIJELA ĆERKU PUTINOVOG "RASPUĆINA"! "To rade samo terorističke države!"

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nakon što je podmetnuta bomba ubila ćerku ideologa Kremlja Aleksandra Dugina, oglasila se Ukrajina na navode da su oni glavni krivci.

Izvor: Youtube/John Mark Dougan

Darija Dugina, ćerka ideologa Kremlja Aleksandra Dugina, preminula je nakon detonacije eksploziva u automobilu kojim je putovala, saopštili su istražitelji iz Podmoskovja.

Lider proruskih separatista u Donjecku optužio je "teroriste ukrajinskog režima” da pokušavaju da "likvidiraju Aleksandra Dugina” bez navođenja dokaza. Vjeruje se da je prava meta bio sam Dugin, filozof sa velikim uticajem na Kremlj koji je 2008. najavio potencijalnu invaziju na Ukrajinu.

TASS prenosi da je vozilo njegovo i da su on i njegova ćerka prisustvovali festivalu van Moskve. List Rosijskaja gazeta piše da je Dugin u poslednjem trenutku odlučio da koristi drugo vozilo.

Izvor: YouTube/OneIndiaNews

Nalazi istrage

Ruski istražitelji pokrenuli su istragu o ubistvu Dugine. Uradiće forenzičku analizu kako bi pokušali da otkriju šta se dogodilo. Istražna komisija za sada navodi da se čini da je zločin unaprijed naručen i planiran, pišu RIA Novosti.

Komisija navodi da je 20. avgusta oko 21 čas u blizini sela Bolšija Vjazemi, Odincovski okrug, eksplodirala eksplozivna naprava u automobilu tojota lend kruzer, nakon čega se terensko vozilo zapalilo.

"Trenutno je utvrđeno da je ispod dna automobila sa vozačeve strane postavljena eksplozivna naprava. Darija Dugina, koja je upravljala vozilom, preminula je na licu mjesta", saopštila je komisija.

Eksplozivni vještak je pregledao zapaljeni automobil, a istražitelji su analizirali snimak sa kamere vozila. Prema djelu člana 105 ruskog krivičnog zakona, ovaj incident se tretira kao "ubistvo izvršeno na način opasan za javnost“.

 Ukrajina: Mi nemamo ništa s tim, mi nismo Rusija

Denis Pušilin, proruski lider Donjecka koji krivi Ukrajinu za ovaj incident, rekao je na Telegramu da će Darija Dugina ostati upamćena kao "prava ruska djevojka“.

S druge strane, posmatrači u Ukrajini smatraju da njene snage trenutno nisu sposobne da izvedu takav napad. Visoki ukrajinski zvaničnik odbacio je optužbe o umješanosti Ukrajine u incident, prenio je BBC.

"Naglašavam da Ukrajina, naravno, nema nikakve veze s tim jer mi nismo zločinačka država, što je Ruska Federacija, a još manje teroristička država“, rekao je Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika.

Tagovi