Svijet

ZVIJEZDA RIJALITIJA SILOVANA I ZADAVLJENA,PA IZBAČENA IZ KOLA: Svijet zgrozio DNK test koji je otkrio horor u mrtvačnici

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Oksana Aplekaeva bila je TV zvijezda nakon učešća u ruskom Velikom bratu, pod nazivom Don 2. Stekla je veliku slavu i popularnost, a onda je ubijena 2008. godine. Njen ubica nikada nije pronađen.

Izvor: YouTube/screenshot/Arquivo Mistério

Oksana Aplekaeva (31) ubijena je 2008. godine u misterioznom slučaju koji u Rusiji do danas ostao neriješen. Ona je bila poznata po učešću u ruskoj emisiji Veliki brat, pod nazivom Don-2, pronađena je zadavljena na putu u Moskvi. Njeno tijelo je ekshumirano 10 godina nakon njene smrti zbog nove DNK tehnologije i tada je otkriveno više informacija o njenom ubistvu, a ispostavilo se da je bila seksualno zlostavljana nakon smrti. 

Krivac je u ruskim medijima imenovan kao Aleksandar A (37) koji je bio radnik u mrtvačnici, a ispostavilo se da je imao seks sa lešom ubijene TV zvezde. Nakon što je otkriven bizaran detalj iz ubistva Ruskinje, radnik u mrtvačnici je otpušten, ali je istragom policije, utvrđeno da nije imao nikakve veze sa njenim ubistvom. 

Radnik mrtvačnice je otpušten nakon što se ispostavilo da je imao seks sa lešom ubijene TV zvezde.

Oksana je tokom 75 dana u rijalitiju stekla slavu, bila je čest gost na televizijama i čak je dobila nekoliko uloga u popularnim TV serijama. Bilo je glasina da je teniser Marat Safin skrenuo pažnju na devojku, ali njihova romansa nije dugo trajala.

U septembru 2008. kamiondžije su pronašli Oksanino telo na autoputu Riga-Moskva. Identifikovali su je nakon nekoliko dana, jer nije imala dokumenta kod sebe. Kriminolozi su naveli gušenje kao uzrok smrti. Ubica nikada nije pronađen, a istragom je utvrđeno da je nakon smrti Aplekaeve, radnik mrtvačnice silovao.

Misteriozna smrt Ruskinje
Izvor: youtube.com/Mystery Archive

(MONDO)