Svijet

PUTIN ZAGRMIO - RUSIJA JE PO NAORUŽANJU DECENIJAMA ISPRED SVIH! "Mi određujemo kako će izgledati oružje budućnosti"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Vladimir Putin se obratio na vojnom forumu "Armija 2022".

Izvor: Profimedia

Na otvaranju vojnog foruma "Armija 2022“ predsjednik Rusije Vladimir Putin je istakao superiornost ruskog naoružanja. Mnogi primjerci ruskog naoružanja su decenijama ispred inostranih firmi, i  prevazilaze ih po svojim taktičko-tehničkim karakteristikama. 

"Poseban interes predstavljaju napredni primjerci i sistemi koji su usmjereni na budućnost i određivaće sjutrašnjicu oružanih snaga. Riječ je o visokopreciznom oružju i robotskoj tehnici, o borbenim kompleksima zasnovanim na novim fizičkim principima. Mnogi od njih za čitave godine, a možda i decenije prevazilaze inostrane firme, a po svojim taktičko-tehničkim karakteristikama su značajno ispred njih", rekao je Putin.

On je, takođe, zahvalio ruskim proizvođačima oružja na radu za dobrobit zemlje, "za pobjedu, tehnološki i industrijski razvoj“ Rusije.

Ruski lider je dodao da se Rusija zalaže za najširi sveobuhvatni razvoj vojno-tehničke saradnje, što je posebno važno u uslovima formiranja multipolarnog svijeta.

Zemlje svijeta moraju oštro da reaguju na pokušaje falsifikovanja istorije i suprotstave se svakom obliku neonacizma, rusofobije i rasizma, dodao je ruski lider.

Korak po korak oslobađamo Donbas

Pripadnici Oružanih snaga Rusije i borci Donbasa časno izvršavaju svoju dužnost u toku specijalne vojne operacije, bore se za Rusiju i mir u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici i korak po korak oslobađaju teritoriju Donbasa, ocijenio je ruski predsjednik.

"Danas u toku specijalne vojne operacije naši vojnici, zajedno sa borcima Donbasa, časno ispunjavaju svoj dug, boreći se za Rusiju, za miran život u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Oni ispunjavaju sve postavljene zadatke i korak po korak oslobađaju teritoriju Donbasa“, istakao je Putin.

Ruski narod je ponosan na svoju vojsku i mornaricu, rekao je ruski predsjednik na otvaranju vojno-tehničkog foruma "Armija 2022“ u parku "Patriot“.

Inače, međunarodni vojno-tehnički forum "Armija 2022“ otvaren je 15. avgusta i trajaće do nedjelje u Kongresno-izložbenom centru "Patriot“, gdje će oko 1,5 preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa predstaviti više od hiljadu novih tipova vojne tehnike. Ministarstvo odbrane Rusije planira da na forumu zaključi ugovore vrijedne više od 8,3 milijarde eura.