Svijet

VAŠINGTON TREBA DA UBJEDI ZELENSKOG DA NASTAVI PREGOVORE! Ne pada im na pamet - "To bi značilo pobjedu za Rusiju"

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Ukrajina nema motivaciju da nastavi pregovore sa Rusijom.

Izvor: Profimedia

Mihail Podoljak, savjetnik šefa kabineta predsjednika Ukrajine, rekao je da njegova zemlja vodi dijalog sa Ruskom Federacijom isključivo na nivou rješavanja pitanja razmjene zarobljenika, kao i tijela poginulih. 

Ukrajina nema motivaciju da nastavi pregovore sa Moskvom, jer bi to značilo pobjedu za Rusiju. Takvu izjavu je u intervjuu ukrajinskom izdanju "Babel" dao savjetnik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Mihail Podoljak.

Prema njegovim riječima, Ukrajina vodi dijalog sa Ruskom Federacijom isključivo na nivou rješavanja pitanja razmjene zarobljenika, kao i tijela poginulih.

"Imamo određene dijaloge na nivou štaba o oslobađanju zarobljenika, razmjeni leševa i tako dalje. Odnosno, postoje dijalogi o ovoj humanitarnoj komponenti“, napomenuo je zvaničnik, napominjući da "nema dijaloga iz vojske, sa političkog stanovišta“.

Ranije je Aleksandar Darčijev, direktor Odeljenja za Sjevernu Ameriku pri ruskom ministarstvu spoljnih poslova, rekao da bi SAD trebalo da ubjede ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da se vrati za pregovarački sto sa Moskvom.

Diplomata smatra da bi takva odluka Vašingtona najvjerovatnije bila najoptimalnija. Poslanik smatra da bi samo na taj način SAD mogle da izbjegnu ponižavajući poraz, kakav se nedavno dogodio u Avganistanu.

Tagovi