Svijet

UKRAJINKA U NEMAČKOJ ZAVRŠILA SILOVANA: Tinejdžerka otkrila detalje traume - kada je prvi završio, došao je drugi...

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dva muškarca osumnjičena su da su silovali Ukrajinku u Nemačkoj.

Izvor: Shutterstock/Heiko Barth

Osumničeni za silovanje devojke (18) iz Ukrajine su Tunižanin Rašid. B (38) koji je studirao stomatologiju i Nigerijac Abdulah A. (26) koji je student informatike. Oni su se u skladu sa nemačkim pravilima u krivičnim zakonima u sredu pojavili pred sudom u Dizeldorfu, pokušavajući da sakriju svoja lica od okupljenih fotografa.

Bild je objavio da je žrtva ukrjainska tinejdžerka koja je rekla da su je muškarci silovali odvojeno, jedan za drugim u hostelu Oskar Vajld u Dzeldorfu. Žrtva nije prisustvovala suđenju pošto je pozitivna na kovid.

Prema njenim rečima policiji samo 10 minuta nakon što ju je prvi čovek silovano Abdulah je upao i ponovo je silovao. Policija u Diseldorfu saopštila je da ne veruje da su se dvojica muškaraca poznavala, rekavši da su svoje napade planirali odvojeno. 

"Političari sada treba da učine sve kako bi osigurali da se ne gomilaju tako strašni slučajevi silovanja kao na hotelskom brodu u Dizeldorfu. Oštra i brza kazna praćena deportacijom je jedini jezik koji takvi počinioci razumeju", rekao je portparol policije i dodao da se dvojica optuženih suočavaju sa dugim kaznama i deportacijom ako budu osuđeni.