Svijet

UKRAJINA PRIZNALA - ODGOVORNI SU ZA EKSPLOZIJU NA KRIMU?! Oglasili se: "Ovo je podsjetnik kome pripada teritorija!"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

U medijima su se pojavili različiti izvještaji o uzroku eksplozije!

Izvor: Twitter/@L_Team10

Viši ukrajinski zvaničnik rekao je za Skaj njuz da su ukrajinske specijalne snage izvele juče operaciju u ruskoj vazdušnoj bazi na Krimu. Ruska novinska agencija RIA Novosti javlja da je krimsko regionalno ministarstvo zdravlja saopštilo da je jedna osoba poginula, a 13 povrijeđeno u eksploziji u ruskoj vazduhoplovnoj bazi Saki kod Novofedorivka, na zapadnoj obali Krima. 

U medijima su se pojavili različiti izvještaji o uzroku eksplozije. Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak negirao je da je Ukrajina napala bazu, a rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je detonirano nekoliko skladišta avio municije.

Ljudi bježali sa plaže

Rusija je odbacila navode da je baza pogođena projektilima i insistira da je u pitanju detonacija municije. Video snimci sa društvenih mreža prikazuju ljude kako bježe sa plaže i vrište dok se plamen i oblak dima dižu sa više lokacija. Svjedoci su prijavili i požar na pisti i oštećenje obližnjih kuća, piše Skaj njuz.

"Eksplozije u Novofedorivki su još jedan podsjetnik kome pripada Krim. On pripada Ukrajini", izjavila je juče potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk.

Tagovi