Svijet

AMERIKA JE PROVALJENA! Otkriven pravi razlog posjete Tajvanu - svijet bruji o "STAROM TRIKU" Vašingtona!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji je naveo da su Sjedinjene Američke Države namjerno isplanirale posjetu predsjednice Predstavničkog doma američkog kongresa Nensi Pelosi zbog izazivanja krize kako bi uspjeli da pojačaju svoje vojno prisustvo u regionu!

Izvor: Profimedia

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji je govorio za medije i otkrio je razlog posjete Tajvanu predsjednice Predstavničkog doma američkog kongresa Nensi Pelosi prošle nedelje. Istakao je da je američka vlada namjerno isplanirala tu posjetu da bi povećali i opravdali svoje vojno prisustvo u tom regionu.

"Američka vlada je namjerno planirala posjetu predsjednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi Tajvanu kako bi izazvala krizu i povećala vojno prisustvo u regionu", rekao je Ji.

Objasnio je taktiku Sjedinjenih Američkih Država.

Sjedinjene Američke Države imaju običaj da prvo stvore problem, a zatim ga koriste za sprovođenje svojih strateskih planova. Postoje znaci koji signaliziraju da su, planirajući nenajavljenu posjetu Pelosi, Sjedinjene Američke Države ponovo iskoristile svoj stari trik i trenutno koriste šansu da povećaju svoje vojno prisustvo u regionu”, naveo je Vang u saopštenju, prenosi ruska novinska agencija "TASS".

Da podsjetimo, Kineska narodno-oslobodilačka vojska pokrenula je 4. avgusta velike vojne vežbe uz korišćenje bojeve municije u morima oko Tajvana, dan nakon posjete Pelosi Tajpeju. Pelosi je boravila u kratkoj nenajavljenoj posjeti Tajvanu, što je naišlo na oštre osude Kine i dovelo do porasta napetosti u Tajvanskom moreuzu.

Tagovi