Svijet

ORBAN ZAPALIO MASU U DALASU - TREBA NAM VIŠE ČAK NORISA MANJE TRANVESTITA! Isprozivao Soroša, veličao porodicu i brak

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Premijer Mađarske je bio prava zvijezda na Konzervativnoj političkoj komnferenciji u Dalasu kada je svojim govorom istakao svoje stavove o LGBT populaciji, braku i porodici.

Izvor: Youtube/Screenshot/The Telegraph

Mađarski premijer Viktor Orban zapalio je publiku na Konzervativnoj političkoj konferenciji u četvrtak svojim govorom koji je bio protiv LGBT populacije i istakao njegovu hrišćansku desničarsku retoriku.

On je postao miljenik američke krajnje desnice sa politikom koja uključuje zabranu istopolnih brakova, LGBT sadržaje koji su dostupni maloljetnicima i pravno priznavanje transrodnog identiteta. Njegovo obraćanje u Dalasu ovog vikenda, bavilo se tim temama i dotaklo se indirektno njegovih nedavnih komentara da Evropljani ne bi trebalo da postanu "ljudi mješovite rase“.

Zaštitnik porodica

Rekao je da je Mađarska posvećena podršci porodicama i zaštiti "institucije braka kao zajednice jednog muškarca i jedne žene. … Da sumiramo, majka je žena, otac je muškarac i ostavite našu djecu na miru.”

"Djeca moraju biti zaštićena od rodne ideologije i programa seksualne orijentacije u školama bez pristanka roditelja. Odlučili smo da nam ne treba više polova i treba nam manje tranvestita, a više Čak Norisa“, rekao je Orban.

On je promovisao mađarske "hrišćanske vrijednosti i hrišćansko nasleđe“, tvrdeći da su se "užasi nacista i komunista desili zato što su neke zapadne države i kontinentalna Evropa napustile svoj hrišćanski život“. U stvari, nacistička Njemačka je tvrdila da prihvata hrišćanstvo, iako mnogi hrišćani nesumnjivo ne bi podržali njegovu nacističku verziju.

Orban na Konzervativnoj konferenciji u Dalasu
Izvor: YouTube/The Telegraph

Rekao je da se zemlja suprotstavlja svojim neprijateljima, uključujući Džordža Soroša, mađarsko-američkog milijardera i filantropa koji finansira mnoge progresivne ciljeve. Soroš je omiljena meta krajnje desnice, a on je Jevrejin, pa su njegovi kritičari često optuživani za antisemitizam.

Orban je negirao da je nacista ili na bilo koji način rasista, dok je rekao da bi "ljevičarski mediji“ okarakterisali njega i njegov govor kao takve. U nedavnom obraćanju u Mađarskoj, on je rekao da je ta nacija mješavina evropskih naroda i da ne podržava da postanu "narodi mješovite rase“, odnosno pomiješani sa neevropljanima. Mađarska se bori protiv "upada“ muslimana u Evropu, rekao je tada. Jedan od njegovih savjetnika dao je ostavku u znak protesta i uporedio njegove primjedbe sa nacističkom ideologijom.

Podrška Trampu

U nastavku je zahvalio Donaldu Trampu na podršci i savjetovao SAD da će njihovi ovogodišnji izbori na sredini mandata i predsjedničke i kongresne trke 2024. biti „bitka za zapadnu civilizaciju“.

Tramp bi trebalo da se obrati CPAC-u u subotu. Ostali zakazani govornici uključuju ko je ko krajnje desnice, kao što su medijska ličnost Glen Bek, američki republički predstavnik Džim Džordan, američki senator Ted Kruz, bivša guvernerka Aljaske Sara Pejlin, bivši sekretar za stambena pitanja i urbani razvoj Ben Karson i tužilac Teksasa general Ken Pakston.