Svijet

"OVO NIJE VIĐENO OD DRUGOG SVJETSKOG RATA!" Oglasio se šef NATO: Putin dobija šta želi, susjedne zemlje će biti sledeće!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Oglasio se šet NATO!

Izvor: YouTube/Printscreen/Battle Order/DW News

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da vojna alijansa "ne može biti ravnodušna prema agresiji koju Rusija vrši u Ukrajini". "Vidimo napade na civile i razaranja koja nisu viđena od Drugog svjetskog rata", rekao je on danas u Norveškoj.

Stoltenberg je rekao da će NATO nastaviti da podržava Ukrajinu u njenoj borbi protiv Rusije, ali je i priznao da ta podrška ima cijenu, piše Gardijan.

Cijena zbog podrške Ukrajini

"Plaćamo cijenu podrške Ukrajini. Plaćamo vojnu, humanitarnu i finansijsku podršku, sankcije koje su dovele do inflacije i poskupljenja u našim zemljama", rekao je šef NATO-a i dodao: "Ali zapamtite, cijena koju plaćamo može se mjeriti novcem. Cijena koju plaća Ukrajina mjeri se ljudskim životima. Svakog dana ima stotine ubijenih ili ranjenih", dodao je on.

"Svijet u kome Putin dobija ono što želi vojnom silom je opasniji svijet i za nas. Ako Rusija pobijedi u ovom ratu, imaće potvrdu da nasilje funkcioniše. Onda bi druge susjedne zemlje mogle da budu sledeće", zaključio je Stoltenberg.