Svijet

PESKOV ŽESTOKO REAGOVAO - PREDLAŽEM DA NE RADITE TO! "Ovo je provokacija, nećemo žuriti sa velikim riječima"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Peskov je rekao da ne želi da žuri sa velikim riječima, kada su novinari postavili pitanje o mogućem sukobu oko Tajvana.

Izvor: Profimedia

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov pozvao je da se ne izgovaraju "jake i strašne riječi” o pretnji svjetskog rata velikih razmjera na pozadini posjete predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu.

Upitan da procijeni koliko se svijet približio novoj svetskoj konfrontaciji i prijetnji svjetskog rata velikih razmera u pozadini Pelosijeve posjete Tajvanu, Peskov je pozvao da ne žuri sa "velikim riječima“.

"Nisam pristalica koriušćenja tako jakih i zastrašujućih riječi. Predlažem da to ne radite“, rekao je portparol Kremlja novinarima u srijedu.

On je istakao da je "nemoguće je potcjeniti nivo napetosti koji je izazvala ova poseta u azijsko-pacifičkom regionu“.

"Ovo je najčistija provokacija. Ovo nije linija koja ima za cilj podršku slobodi i demokratiji. Ovo je čista provokacija. Ovakve korake ovdje treba nazvati pravim imenom", naglasio je on.

Kako je primetio Peskov, Moskva je uvjerena da "nikakvi politički ciljevi ne smiju i ne mogu biti postignuti ovakvim provokativnim koracima“.