Svijet

KAKO IZGLEDAJU ONI KOJI U UKRALI DIJAMANT U HOLANDIJI? Evropska policija na nogama, srpska banda izvela PLJAČKU VIJEKA!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Holandska policija traga za petorkom koja je osumnjičena za maskirani upad i krađu na sajmu umjetnosti TEFAF u Mastrihtu u Holandiji. Nezvanično, sumnja se na balkansku grupu “Pink panter” i srpske državljane! Holanska policija objavila je njihove fotografije.

Izvor: polite.nl/screenshot

Holandska policija traga za petoricom muškaraca, za koje se pretpostavlja da su srpski državljani, zbog sumnje da su naočigled brojnih svjedoka odnijeli dragulj neprocjenjive vrijednosti Holandski istražitelji intenzivno tragaju za osumnjičenom petorkom, koja je maskirana upala na sajam umjetnosti i antikviteta TEFAF, izvršila oružanu pljačku i odnijela poseban žuti dijamant, a sva sumnja pada na Pink Pantere sa Balkana, prenosi RTL njuz.

Pogledajte ekipu koja je izvela spektakularnu pljačku u Holandiji

Holandska policija je u cilju pronalaženja kradljivaca skupocjenog dijamanata objavila fotografije osumnjičenih uz njihov detaljan lični opis. Oni mole građane da im se jave ukoliko prepoznaju osobe sa fotografija ili imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa ovim krivičnim djelom. Oružana pljačka dogodila se 29. juna u jutarnjim časovima na veoma posjećenom sajmu umjetnosti TEFAF u MECC-u u Mastrihtu (Holandija).

U pljački niko nije povrijeđen, ali je ukraden nakit, žuti dijamant, jedini takav na svijetu. U potrazi smo za najmanje petoricom odbjeglih i postoji bliska saradnja sa belgijskom i njemačkom policijom”, saopštila je tamošnja policija.

Oni su naveli i detaljan opis ove pljačke i objavili da su nakon krivičnog djela uhapsili dvije sumnjive osobe, ali su one nakon informativnog razgovora puštene na slobodu.

Ubrzo nakon pljačke, policija je uhapsila dvije osobe i to mladiće stare 22 i 26 godina i obojica uhapšenih su iz Belgije. Ove dvije osobe su upravljale vozilom sive boje sa belgijskim registarskim brojem koji je zaustavljen A2 ispred tunela Vilem Aleksander u pravcu juga”, kaže policija.

Opisali su ponašanje razbojnika.

Ponašali su se toliko sumnjivo da je u to vrijeme bilo dovoljno razloga da se uhapse zbog sumnje da su umješani u pljačku. Međutim, oni su pušteni 30. juna i ovi više nisu osumnjičeni u ovoj pljački”, saopštila je policija.

Nakon pregledanih video-snimaka ustanovljeno je da je jedan od osumnjičenih uredno kupio karte za svoju bandu. Kradljivci su ušli na sajam i razgledali, a u jednom trenutku jedan od njih je izvadio macolu i počeo da razbija izlog. Staklo je počelo da pršti na sve strane, a oko njega se napravio takozvani štit, prenose holandski mediji. Trojica osumnjičenih, prema snimcima, okružili su pljačkaša sa macolom, kako niko ne bi mogao da mu priđe.

Odjeća po uzoru na seriju "Peaky Blinders"

Ono što je veoma zanimljivo jeste i to da su “pink panteri” tokom ove spektakularne pljačke bili maskirani, tako da su izgledali kao likovi iz popularne britanske kriminalističke serije “Birmingemska banda”. To se može zaključiti na osnovu brojnih video-snimaka koje su snimili posjetioci sajma, a holandska javnost komentariše da su kradljivci bili obučeni gotovo isto kao i likovi iz čuvene serije.

Pogledajte snimak spektakularne pljačke dijamanata u Holandiji

Pink Panteri kradu dijamante u Holandiji
Izvor: Youtube/TheMirror