Svijet

"RUSIJA JE BILA PRVA, A KINA JE SLEDEĆA META!" Lavrov zagrmio: NATO po redu označava neprijatelje, oni su sledeći!

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Lavrov se obratio stranim diplomatama u ruskoj ambasadi u Adis Abebi!

Izvor: YouTube/printscreen/Sky News

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je tokom posjete Etiopiji izjavio da bi sledeća na listi sankcija mogla da bude Kina. "Kina će biti sledeći cilj Zapada na spisku neprijatelja, posle Rusije. NATO po redu označava svoje neprijatelje. Rusija je broj jedan. Kina je na drugom mjestu", izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Takođe je pred stranim diplomatama u ruskoj ambasadi u Adis Abebi dodao da će zapadne zemlje kazniti svaku državu koja se protivi pravilima koja su joj nametnuta.

 "Uopšte ne sumnjam da će, ako je neophodno, oni učiniti isto bilo kojoj drugoj državi, koja će ih na neki način iritirati. Već sam pomenuo Kinu kao njihovu moguću narednu metu", naveo je Lavrov, a dodaje TASS. 

Dodao je i da Sjedinjene Američke Države "uništavaju sve zemlje koje ugrožavaju njihove političke interese – to je bio slučaj sa Jugoslavijom, Irakom, Libijom, Sirijom i drugim zemljama".

"Kada su naše američke kolege u prošlosti osjetile da postoji prijetnja po njihove političke interese, bombardovali su Jugoslaviju 1999. godine, Irak 2003., Libiju 2011. i mnoge druge zemlje, hiljadama kilometara udaljene od američke obale."