Svijet

U OVOM LJETOVALIŠTU PLAĆATE KORIŠĆENJE TUŠA! Turisti u šoku, na svakom koraku vam uzimaju pare za nešto

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Plaža Nisi na Kipru naplaćuje brojne sadržaje, među kojima i tuširanje.

Izvor: Profimedia

Jedna od omiljenijih destinacija za ljetovanje polako postaje i Kipar, iako među posjetiocima važi za skuplja odredišta. Plaža Nisi jedna je od najpopularnijih na ovom ostrvu pa je za oko tri kilometra puta, koliko je deli od centra Aja Nape, potrebno izdvojiti euro i 50 centi za autobus ili šest eura za taksi.

Većina plaža na Kipru je sasvim besplatna za posjetioce, pa vas kupanje i sunčanje neće koštati ništa ukoliko vam ne smeta ležanje na peškiru, međutim, ako se odlučite da iznajmite ležaljke i suncobran, to je druga priča.

Cijena ležaljki širom ostrva iznosi dva i po eura, koliko ćete morati da izdvojite ukoliko odlučite da koristite i suncobran, a za one koji se pitaju da li je skupo jesti u barovima i restoranima na Kipru odgovor je da cijene hrane i pića jedva prelaze sumu koju je potrebno izdvojiti u grčkim destinacijama.

Za porciju girosa, na ulici je potrebno izdvojiti između šest i sedam eura, dok su cijene pića nešto veće od onih na koje smo navikli. Bilo da odlučite da se osvježite frape kafom ili točenim pivom, moraćete da platite između pet i šest eura, a ukoliko ste ljubitelj koktela, račun bi mogao da bude čak i osam eura.

 Na pomenutoj Nisi plaži, nude se burgeri i tortilje čija cijena ne prelazi pet eura, dok biste za isti obrok za samo jednu osobu na ušuškanoj Konos plaži, drugom po redu biseru Aja Nape, morali da platite četiri eura više.

Šokantna činjenica jeste da se na plaži Konos naplaćuje upotreba tuševa i to po cijeni od pedeset centi, ipak, na svim ostalim plažama Kipra, za tuširanje ne morate da platite. Ako odlučite da hranu kupujete u marketima ili želite da kupite suvenire ili garderobu u radnjama će vas dočekati nešto više cijene.

Iako ova zemlja nije jedna od najpristupačnijih destinacija za odmor, sa druge strane dan na plaži ili kompletno ljetovanje uopšte ne mora pretjerano da naškodi planiranom budžetu, imajući u vidu da cijene pariraju onima na grčkim ostrvima.

Tagovi