Svijet

POLICIJA ZAPLIJENILA MAFIJAŠIMA FERARI, KORISTIĆE IH ZA BORBU PROTIV ILEGALNIH TRKA NA PUTU! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Model Ferari 458 Italia koristiće se za borbu protiv ilegalnih trka na putu, ali i za jurnjavu za ukradenim automobilima.

Izvor: Twitter/screenshot/PolicieCZ

Češka policija pohvalila se novim automobilom u svom voznom parku. Kako piše Bi-Bi-Si, radi se o Ferariju koji može da dostigne brzine do 326 kilometara na sat. Policija je saopštila i da je od kriminalaca oduzela pomenuto vozilo.

"Cijena od 12.000 eura za njegovu transformaciju kako bi bila pogodna za policijsku upotrebu bila je otprilike ista kao kupovina nove Škode niske ili niže srednje klase", dodali su.

Automobil Ferari 458 Italia koristiće se za borbu protiv nelegalnih drumskih trka, ali i za potjeru za ukradenim automobilima. Pomenuto vozilo može da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde. Automobil sa fluorescentnim žutim i plavim prugama dodijeljen je policijskom komitetu za poseban nadzor i njime će upravljati posebno obučeni službenici.

"Koristićemo ovaj Ferari protiv najagresivnijih vozača na češkim putevima", rekao je Jirži Zli, načelnik policijske saobraćajne službe. Inače, češka policija ima stotine vozila koja je zaplijenila od kriminalaca i koristi ih za borbu protiv ozbiljnih kriminalnih aktivnosti širom zemlje, saopštila je policija.

Tagovi