Svijet

MOSKVA NA NOGAMA! Ukrajina uništila ključan strateški položaj ruske armije - počelo je ono čega se svi na svijetu PLAŠE!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

U jeku priprema za veliku ukrajinsku kontraofanzivu, ukrajinske snage su raketirale most Darjevski preko rijeke Ingulec u okupiranom crnomorskom regionu Hersona.

Izvor: Profimedia

Most je pogođen sa ciljem da se ugrozi ruta za snabdjevanje koju koriste ruske oružane snage, rekao je ukrajinski regionalni zvaničnik Sergej Klan. Most Darjevski preko rijeke Ingulec koji koriste ruske trupe za snabdjevanje, pogođen je nekoliko dana nakon što je onesposobljen i ključni most preko rijeke Dnjepar, izjavio je ovaj ukrajinski zvaničnik, prenosi britanski "Reuters".

Svaki most je slaba tačka za logističke operacije, a naše oružane snage uspješno ugrožavaju logistiku neprijatelja. Ovo još uvijek nije oslobađanje Hersona, ali je ozbiljan korak u tom pravcu”, napisao je Sergej Klan na svom Fejsbuk profilu.

U današnjem izvještaju, ruska novinska agencija "TASS" navodi da je most pogođen sa sedam raketa sistema visoke pokretljivosti (HIMARS) koje je Kijevu isporučio Zapad, ali se ističe da je most i dalje upotrebljiv (za ruske snage). Britanski "Reuters" navodi da nije mogao nezavisno da potvrdi tvrdnje dve strane.

Tagovi