Svijet

SANKCIJE NISU UZDRMALE RUSIJU - EVROPA JE U NEVOLJI! Orban upozorava, "Strategija vam je automobil sa probušenim gumama"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Mađarski premijer Viktor Orban je rekao da antiruske sankcije nisu uzdrmale Rusiju.

Izvor: Profimedia

Antiruske sankcije nisu uzdrmale Moskvu, a Evropa je već izgubila četiri vlade, rekao je mađarski premijer Viktor Orban, govoreći u rumunskom gradu Baile Tušnad.

"Strategija Zapada je kao automobil sa probušenim gumama na sva četiri točka... Sankcije nisu uzdrmale Moskvu. Evropa je u nevolji – ekonomskoj i političkoj, četiri vlade su postale žrtve: britanska, bugarska, italijanska i estonska. .. Ljudi će se suočiti sa naglim povećanjem cijena... I većina svijeta  nije podržala Evropu - Kina, Indija, Brazil, Južna Afrika, arapski svijet, Afrika - svi su se izolovali od ovog sukoba“, rekao je Orban, govoreći u rumunskom gradu Baile Tusnad.

Prema njegovim riječima, Evropi je potrebna nova strategija u ukrajinskom sukobu. I iako Mađarska ne treba da ima iluzije da može da utiče na cio Zapad, biće pitanje časti i morala da iznese svoj stav, rekao je Orban.

"Potrebna je nova strategija čiji bi cilj bio mir i formulisanje dobrog predloga za mir. Zadatak EU nije da stane na stranu, već da stane između Rusije i Ukrajine", zaključio je on.

Premijer Mađarske Viktor Orban u subotu je održao svoj tradicionalni govor na Letnjem univerzitetu Baile Tusnad, pod sloganom "Neke stvari su vječne".