Svijet

"RUSI MOGU DA SE PREDAJU"! Ukrajina sve šokirala ponudom i pretnjom - za mesec dana dolazi do PREKRETNICE RATA!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Oleksej Arestovič, savetnik kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog za medije, komentarisao je sastanak saveznika koji snadbevaju Ukrajinu oružjem.

Izvor: Profimedia/AGENCY SPUTNIK/YouTube/printscreen/Daily Mail

Oleksej Arestovič, savetnik kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog za medije, u sredu uveče prokomentarisao je sastanak saveznika u formatu "Ramštajn-4", koji se odnosi na snabdevanje te zemlje naoružanjem i vojnom opremom. Arestovič je rekao da je na poslednjem sastanku rečeno mnogo "izvanrednih stvari“.

Amerikanci prebacuju još 4 jedinice ‘HIMARS‘, Francuska prebacuje još 6 samohodnih topova ‘CAESAR‘. Pored toga, dobićemo različitu municiju i zaštitnu opremu. Zapadno naoružanje ciljano pobeđuje na odvojenim sektorima fronta. Oko 30 jedinica višecevnih bacača raketa zapadnog porekla biće na raspolaganju ukrajinskoj vojsci. Precizni udari po Antonovskom mestu, pre ili kasnije će ostaviti rusku grupu u Hersonu bez municije, goriva i komande. Preostale ruske jedinice na zapadnoj obali Dnjepra moraće samo da učine gest dobre volje - da se predaju. Američki ministar odbrane bližu fazu u ratu naziva ‘konačnom ili odlučujućom‘. U narednih mesec i po dana videćemo promene", naveo je Arestovič.

Prema rečima savetnika kabineta predsednika Ukrajine, rat sa Rusijom ulazi u završnu fazu. Ovog puta nije naveo termine, ali nije propustio da se osvrne na Ostina, koji je navodno obećao da će Oružane snage Ukrajine imati ozbiljne rezultate za mesec i po dana.