Svijet

NAPADNUTA NAJVEĆA NUKLEARNA ELEKTRANA u EVROPI - KATASTROFA U NAJAVI! Ukrajinci bombardovali sa moćnim oružjem (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ukrajinski dronovi kamikaze su grantirali nuklearnu elektranu Zaporožje.

Izvor: Profimedia

Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile su nuklearnu elektranu Zaporožje, saopštila je pres-služba uprave Energodara za RIA Novosti.

"Danas je Kijev izveo napad na nuklearnu elektranu Zaporožje uz pomoć udarnih bespilotnih letjelica“, rekao je zvaničnik.

Prema navodima administracije, ukrajinske trupe su koristile nekoliko dronova kamikaza. Ukupno su izvršili četiri napada, poslednji se dogodio u 16:01 po moskovskom vremenu.

"Prema preliminarnim informacijama, bespilotne letjelice su bile opremljene bojevim glavama sa eksplozivnom masom izračunatom u kilogramima u TNT ekvivalentu“ , napisao je Vladimir Rogov, predstavnik CAA na svom Telegram kanalu.

Važno je istaći da reaktorski dio nuklearke nije oštećen. Rogov je u komentaru za RIA Novosti dodao da su štrajkovi na stanici izvedeni radi zastrašivanja radnika. On je izrazio uvjerenje da ovaj cilj neće biti ostvaren.

Ranije su Oružane snage Ukrajine već pokušale da oštete objekat. Ukrajinske bespilotne letjelice su 12. jula bacile nekoliko mina kalibra 120 mm na zgradu koja se nalazi pored nuklearne elektrane.

Oštećeni su krov i prozori. Osim toga, u ponedjeljak je zabilježen pokušaj napada na elektranu dronovima, kada je povrijeđeno 11 zaposlenih, od kojih četvoro u teškom stanju.