"Ima mu*a!"

HOROR U ŠPANIJI! SNIMALI ČOVJEKA DOK ZAPALJEN TRČI: Pokušavao da ugasi požar, a onda ga je progutala vatrena stihija!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Španac je snimljen kako dramatično bježi od bijesnog šumskog požara nakon što je njegov bager zahvatio plamen u ponedjeljak u sjeverozapadnom regionu Kastilje i Leona.

Izvor: YouTube/printscreen/Guardian News

Anhel Martin Arjona (50) je tog dana bio na polju i kopao rov svojom mašinom kako bi pokušao da spriječi požar koji se približavao da stigne do malog grada Tabara u Španiji. Trenutno se liječi od ozbiljnih opekotina nakon što je bio primoran da napusti svoj kopač i pobjegne, spasavajući život.

Na snimku incidenta se vidi kako Arjona i njegovo vozilo nestaju iz vidokruga dok ga visoki plamen i dim koji sukljaju okružuju, gutajući mašinu. Nekoliko sekundi kasnije, Arjona izlazi iz vatrene stihije pješke, gaseći plamen na svojoj odjeći koja je skoro skroz izgorjela, a vidi se da mu je plamen i dalje na leđima. Posrće i pada, ali brzo ustaje i bježi od pakla. Sa izgorjelom odjećom, Arjona trči kroz polje na sigurno, dok mu pantalone još uvijek gore.

Arjona je zadobio ozbiljne opekotine tokom bjekstva, saopštile su regionalne hitne službe. Lečen je u lokalnom medicinskom centru prije nego što je helikopterom prebačen u Univerzitetsku bolnicu Rio Hortega u Valjadolidu, kako je izvijestio Gardijan.

Arjona je vlasnik građevinskog skladišta, rekao je Rojtersu njegov prijatelj Huan Lozano, mehaničar. Lozano je pohvalio svog prijatelja za njegovu hrabrost u zaštiti grada od požara koji je van kontrole.

"Moglo je sve da izgori, apsolutno sve. Nije jer postoje dobri profesionalci i ljudi koji imaju mu*a da nas zaštite", rekao je Lozano.

Toplotni talasi širom južne Evrope izazvali su brojne požare jer su šumski požari i ekstremne vrućine postali uobičajeni u sušnim, ljetnjim mjesecima, izazvani klimatskim promjenama. Temperature širom Španije sada padaju jer je osmodnevni toplotni talas konačno došao do kraja, iako na desetine šumskih požara i dalje gori. Skoro 75.000 hektara zemlje širom zemlje je spaljeno.

Pogledajte snimak Arjoninog bjekstva iz požara, upozoravamo da je sadržaj uznemirujući!

Španac beži iz požara
Izvor: Youtube/Guardian News

Tagovi