Svijet

RUSIJA OTKRILA PLAN ZA NOVI SVETSKI POREDAK! Moskva reagovala na izjavu Tonija Blera: "Neće vam biti lako"

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Ruski političar reagovao je na izjavu nekadašnjeg premijera Velike Britanije, Tonija Blera.

Izvor: YouTube/screenshot/The Sun

Ruski senator Konstantin Dolgov na svom Telegram profilu komentarisao je izjavi nekadašnjeg premijera Velike Britanije, Tonija Blera, koji je istakao da zemlje okupljene oko SAD, NATO i EU gube svetsku dominaciju, rekavši da je to istina. 

"Kolektivnom Zapadu neće biti lako da se integriše u multipolarni svet u nastajanju, suviše je velika unutrašnja inercija nekadašnje hegemonije u Vašingtonu. Preko bivšeg britanskog premijera Tonija Blera najtrezveniji deo britanske i zapadne elite šalje signal da je počela da shvata kraj epohe dominacije Zapada u svetu. Bolje ikad nego nikad", ocenio je Dolgov.

On smatra da će kako Rusija bude rešavala rat u Ukrajini i širenjem BRIKS-a i ŠOS-a, "multipolarnost naglo jačati, a Blerovo mišljenje će sigurno postati modni trend među zapadnom elitom".

"Da li će posle toga uslediti korigovanje realne politike Zapada - videćemo. Za nas je važno da nastavimo da radimo na svestranom jačanju Rusije i naših pozicija u novom svetskom poretku - politika koju samouvereno sprovodi Vladimir Putin", zaključio je Dolgov.

Tagovi