Svijet

KROFNA MAFIJA U GRČKOJ TERORISALA POZNATO LETOVALIŠTE: Policija reagovala - otkriveno kako su vrbovali turiste!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Policija u Grčkoj uhapsila je više od 10 osoba koji su prisiljavali turiste na prinudni rad.

Izvor: YouTube/screenshot/TlifeVideo/Video By Đemba

Grčka policija uhapsila je članove kriminalne organizacije poznate kao "krofna mafija", koja je delovala na plažama Halkidikija. Uhapšeno je 12 osoba starosti između 17 i 52 godine, kao i vođa grupe, 39-godišnji Grk, navode tamošnji mediji.

Uhapšeni se terete za krivična dela kriminalnog organizovanja, iznude, trgovine ljudima, kršenja zakona u vezi sa sprečavanjem i suzbijanjem pranja novca i kršenja Zakona o oružju, prenosi RTS pisanje portala Vorija. 

Grupa je angažovala strane državljane da prodaju krofne na 19 plaža Halkidikija, a ako bi im se suprotstavili, pretili bi im smrću i fizički bi ih kažnjavali. Utvrđeno je da su u najmanje sedam slučajeva pripadnici kriminalne grupe naneli telesne povrede i upotrebili vatreno oružje protiv drugih prodavaca brze hrane i vlasnika radnji na plaži.

Ističe se da je vođa grupe uz pomoć dvojice saučesnika pretio vlasniku i zaposlenima jedne klinike tražeći da prihvate njegovu "zaštitu" ili prestanu da rade. Takođe, vođa "krofna mafije" tereti se za iznudu novca od dva salona lepote u Solunu.

Tagovi