Svijet

TOTALNI KOLAPS NA EVROPSKOM AERODROMU - OGRANIČAVAJU BROJ PUTNIKA! Prestaju da prodaju karte, biće još otkazivanja!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Britanski aerodrom Hitrou je uveo novo ograničenje za letove.

Izvor: YouTube/Screenshot/Geek Street travels

Aerodrom Hitrou danas je uveo ograničenje od 100.000 putnika dnevno do septembra i naredio avio-kompanijama da prestanu da prodaju letnje karte dok se aerodromi bore protiv kadrovske krize. Dramatičnim potezom biće uvedeno maksimalno ograničenje broja putnika koji mogu da napuste aerodrom u periodu od 12. jula do 11. septembra.

Avio-kompanije su planirale da obavljaju letove sa dnevnim kapacitetom u proseku od 104.000 sedišta u tom periodu, što znači da su verovatna dodatna otkazivanja. Hitrou je rekao da je naredio avio-kompanijama da "prestanu da prodaju letnje karte kako bi ograničili uticaj na putnike".

Ova mera će dovesti do više otkazivanja pored hiljada letova koji su prekinuti poslednjih meseci. Pogođeni putnici neće imati pravo na odštetu jer će razlog otkazivanja biti klasifikovan kao van kontrole avio-kompanija.

Putnike su pogodila brojna kašnjenja i otkazivanja na aerodromima širom Velike Britanije zbog nedostatka osoblja nakon što je na hiljade zaposlenih otpušteno ili su napustili avio industriju tokom kovida. Juče je Hitrou otkazao još 61 let u poslednjem trenutku - što je napravilo problem za 10.000 putnika.