Svijet

STVARA SE SAVEZ IZ PAKLA?! Putin dobio poziv koji NIJE MOGAO DA ODBIJE - ruski predsjednik ide kod njih sledeće nedelje!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Ruski predsjednik Vladimir Putin otputovaće u Iran sledeće nedelje

Izvor: YouTube/Screenshot/Guardian News/Profimedia

Očekuje se da će ruski predsjednik Vladimir Putin posjetiti Iran sledeće nedelje, prenosi novinska agencija Mehr, pozivajući se na predsjednika ekonomske komisije iranskog parlamenta.

"Ruski predsjednik Vladimir Putin otputovaće u Iran sledeće nedelje", navela je agencija na Tviteru. Putin se krajem juna lično sastao sa predsjednikom Republike Ibrahimom Raisijem tokom Kaspijskog samita u Ašhabadu.

Podsjetimo, iranska vlada planira da u jednom trenutku pošalje Rusiji "nekoliko stotina" bespilotnih letjelica, od kojih su neke naoružane, izjavio je u ponedeljak Džejk Salivan, savetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost.

On je tokom popodnevnog brifinga u Bijeloj kući rekao da je uvjeren da će uz podršku evropskih zemalja ukrajinska prijestonica Kijev ostati pod kontrolom ukrajinskih vlasti, piše Politiko.

"Prema dostupnim obavještajnim informacijama, iranska vlada planira da pošalje nekoliko stotina dronova u Rusiju po ubrzanoj proceduri. Ne znamo da li je Iran ranije slao dronove Rusiji", rekao je on.

Ruski vojnici mogli bi da budu obučeni da brzo koriste tehnologiju, ali da je precizan vremenski okvir teško odrediti, rekao je Majkl Kofman, direktor istraživanja u Ruskom programu u Centru za pomorske analize.