Svijet

SANKCIJE NE VRIJEDE, MORA VOJNA INTERVENCIJA! Cio svijet strahuje od reakcije Putina ako krene SAD, ide NUKLEARNA BOMBA!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Finski istoričar Jusi Jalonen smatra da Zapadne sile treba ozbiljno da razmotre opciju vojne intervencije ukoliko se ubrzo ne završi rat u Ukrajini.

Izvor: Profimedia

Rat u Ukrajini ušao je u 137. dan, a kraj borbi nije ni na vidiku. U svijetu je nastupila najveća inflacija u istoriji čovječanstva, pobune naroda izbijaju gotovo svakodnevno u različitim djelovima planete te se zbog toga traga za idealnim rješenjem kako bi se što prije zaustavio rat koji prožima cio svijet, počevši od ukrajinskog stanovništva koje svakim danom u sve većem broju napušta svoju domovinu.

Finski istoričar Jusi Jalonen smatra da Zapad treba ozbiljno da razmotri mogućnost vojne intervencije u Ukrajini na strani Kijeva. Smatra da sankcije i druge mjere protiv Rusije za sad daju vrlo slabe rezultate.

"Do sada je propala strategija zapadnih zemalja. Snadbijevanje Ukrajine oružjem i izbjegavanje vojne intervencije ne daje željene rezultate", rekao je Jalonen.

Prema njegovim riječima, takva strategija neće donijeti pobjedu Ukrajini.

"Ruska vojska napreduje i ispunjava svoje zadatke. Prije ili kasnije, zemlje Evropske unije i NATO bi trebalo da razmotre direktnu vojnu intervenciju", smatra poznati istoričar.

Jalonen smatra da bi vojna intervencija zapada razbjesnila predsjednika Rusije Vladimira Putina i da bi zbog toga on mogao da se odluči na najbrutalniji korak kojeg se pribojava čitavo čovječanstvo - upotreba taktičkog nuklearnog oružja.

Tagovi