Svijet

VELIKA DRAMA NA HALKIDIKIJU, MLADIĆE ODNIJELA STRUJA: Slavili rođendan, pa skočili u vodu! Traže ih helikopterima

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Turiste iz Skoplja odnijela je struja dok su se kupali na Halkidikiju, jedan je izvučen iz vode uz pomoć surfera, dok se za dvojicom još traga.

Izvor: shutterstock/lestudio

Dva državljana Sjeverne Makedonije nestali su u morskom području Posidija na Halkidikiju. Jedan od trojice nestalih pronađen je nekoliko sati kasnije i uz pomoć surfera izvučen iz vode, dok se za dvojicom i dalje traga.

Kako prenosi grčka televizija "Skaj" nestali, starosti 25, 30 i 32 godine, su slavili rođendan na žurki na plaži. Skočili su u vodu i odnijela ih je struja. Vjeruje se da su u vodu ušli pod dejstvom alkohola. U akciji spasavanja angažovani su helikopteri i tri plovila obalske straže, a u potragu za nestalim uključili su se i privatni čamci. Spasilački timovi trkaju se sa vremenom jer pada mrak.

Mladić (25) koji je izvučen iz vode, navodno je u šoku i prebačen je u bolnicu jer se nagutao morske vode, rekao je spasilac za TV ERT.

Gradonačelnik Kasandre rekao je za njuzit.gr da su trojica muškaraca skočila u vodu sa mjesta koje je opasno zbog struja, čak i u danima bez vjetra.

"Lokali znaju ovo mjesto i izbjegavaju ga, ali ne i neki turisti", rekao je on. Mještani sugerišu da zbog jakih sjeverozapadnih vjetrova kupači nisu mogli da doplivaju nazad do obale.

Grčka
Izvor: youtube.com/Alphafm

Tagovi