Svijet

RUSIJA IZMEĐU AMERIKE I KINE! Ukrajina je "žrtveni jarac", odnosi 2 sile vode u ćorsokak - najveće TENZIJE U ISTORIJI!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Šef američke diplomatije Entoni Blinken je naveo da kineska podrška Rusiji u ratu sa Ukrajinom mnogo komplikuje već nategnute odnose Sjedinjenih Američkih Država i Kine.

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Covert Cabal

Šef američke diplomatije Entoni Blinken je govorio o nategnutim odnosima Kine i Sjedinjenih Američkih Država. Rekao je da za odnose te dvije sile nije dobro što Kina podržava Rusiju u ratu u Ukrajini. Blinken i Ji razgovarali su na Baliju, dan posle sastanka članica G20, koje su izrazile neslaganja oko ruskog rata u Ukrajini i borbe sa globalnim posljedicama tog sukoba.

"Kineska podrška Rusiji u vezi sa ratom u Ukrajini komplikuje već napete odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama", izjavio je danas šef američke diplomatije Entoni Blinken.

On je posle razgovora saopštio da je teško biti “neutralan” u sukobu u kojem postoji "jasan agresor", ali da se Kina, čak i da je to moguće, tako ne ponaša.

Ne vjerujem da se Kina ponaša na neutralan način”, rekao je Blinken.

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji saopštio je da su za zaoštravanje odnosa odgovorne Sjedinjene Američke Države i da američku politiku ometa pogrešno viđenje Kine.

Mnogi ljudi vjeruju da Sjedinjene Američke Dražve pate od fobije prema Kini. Ako se dozvoli da se to uveća, američka politika prema Kini postaće ćorsokak”, navodi se u saopštenju.

Tagovi