Svijet

ILON MASK ODUSTAO OD TVITERA! Poslato pismo kompaniji - NE KUPUJEM!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Maskovi advokati poslali su pismo kompaniji Tviter u kom navode da je on odlučio da raskine ugovor.

Izvor: YouTube / PrintScreen / Twitter

Milijarder Ilon Mask želi da okonča svoj dogovor o kupovini Tvitera, navodi se u pismu koje je advokat u njegovo ime poslao glavnom pravnom službeniku kompanije u petak. Akcije Tvitera pale su za oko 5 odsto posle radnog vremena u petak.

U pismu, otkrivenom u dokumentaciji Komisije za hartije od vrijednosti, advokat Majk Ringler optužio je da "Tviter nije ispoštovao svoje ugovorne obaveze".

Ringler je tvrdio da Tviter nije pružio Masku relevantne poslovne informacije koje je tražio, jer je Ringler rekao da će ugovor zahtijevati. Mask je ranije rekao da želi da proijceni Tviterove tvrdnje da oko 5 odsto njegovih dnevnih aktivnih korisnika (mDAU) koji se mogu unovčiti su spam nalozi.

"Tviter nije uspio ili je odbio da pruži ove informacije", tvrdi Ringler. Ponekad je Tviter ignorisao zahtjeve gospodina Maska, ponekad ih je odbio iz razloga koji se čine neopravdanim, a ponekad je tvrdio da se povinovao dok je gospodinu Masku davao nepotpune ili neupotrebljive informacije."

Ringler je u pismu takođe optužio da je Tviter prekršio sporazum o spajanju jer navodno sadrži materijalno netačne izjave". Ova optužba je zasnovana na Maskovom sopstvenom preliminarnom pregledu spam naloga na Tviter platformi. Tviter je rekao da nije moguće izračunati spam naloge isključivo iz javnih informacija i da tim stručnjaka sprovodi pregled kako bi dostigao cifru od 5 odsto.

Takođe je tvrdio da je Tviter prekršio svoje obaveze iz sporazuma da dobije Maskovu saglasnost prije nego što promijeni svoj uobičajeni tok poslovanja, ukazujući na nedavna otpuštanja u kompaniji.

Tagovi