Svijet

NAKON PUTINOVOG ZASTRAŠUJUĆEG GOVORA ZAVLADAO STRAH! Izgovorio da je Rusija tek počela u Ukrajini: "To znači SAMO JEDNO"

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak da je Rusija tek počela svoja djelovanja u Ukrajini i izazvao Zapad da pokuša da je pobijedi na bojnom polju.

Izvor: Profimedia

Jučerašnja izjava Vladimira Putina da je "Rusija tek počela u Ukrajini" navela je mnoge da se zapitaju da li Zapad čini dovoljno da pomogne Ukrajini.

Kremlj je već pod teretom ekonomskih sankcija, a zapadni saveznici u Ukrajinu šalju teško naoružanje, ali jedan zvaničnik je naveo da to nije dovoljno. Linas Linkevičijus, bivši šef diplomatije i odbrane Litvanije, članice NATO koja dijeli granicu sa Rusijom, prokomentarisao je danas najnovije Putinove prijetnje.

"Putinova izjava da je 'Rusija tek počela u Ukrajini' znači samo jedno - da je toliko zapeo da će ići do kraja bez obzira na resurse kojima raspolaže. Tempo zapadne vojne pomoći Ukrajini mora da se udvostruči ili čak da se utrostruči“, napisao je Linkevičijus na Tviteru.

Tagovi