Svijet

AJKULA UBILA JOŠ JEDNU ŽENU! Oglasile se egipatske vlasti - plaža HITNO zatvorena! (VIDEO)

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine je potvrdilo tragične vijesti - dvije žene su stradale od velike bijele ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade!

Izvor: Tvitter/kalabasterJak/screenshot/Profimedia

Dvije žene su poginule u napadu ajkule u mjestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i potvrdilo spekulacije koje su se juče pojavile na društvenim mrežama. U objavi nisu objavljeni identiteti žena.

"Žene su napadnute dok su plivale", piše u objavi Ministarstva na Fejsbuku, prenosi "Arab News".

Guverner Crvenomorske oblasti Amr Hanafi naredio je u petak zatvaranje svih plaža u ovoj oblasti na tri dana “pošto je ajkula napala austrijsku turistkinju”. Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, plaža u Hurgadi potpuno je pusta. Jednu ženu ajkula je napala u blizini pontona, a drugu nešto dalje.

Da podsjetimo, austrijsku državljanku Elizabet Skvajer (68) napala je bijela ajkula dok je ronila iako je znala da nije smjela da bude u vodi u popodnevnim časovima u tom dijelu. Ubrzo se pojavio i šokantan snimak brutalnog napada prilikom kojeg se žena bespomoćno brani u vodi, dok ljudi stoje na obali i pontonu i dozivaju pomoć.

Saopšteno je da tim stručnjaka radi na identifikovanju uzroka i okolnosti napada i razloga ovakvog ponašanja ajkule. Prema prvim informacijama, u blizini Hurgade je potonuo brod sa velikim brojem ovaca i sumnja se da je to razlog zbog kojeg je ajkula bila toliko blizu obale.

Tagovi