Svijet

POROŠENKO "NESTAO", PA PRONAĐEN U LUKS HOTELU! Novinar ga snimao, a onda ga je NAPALA njegova žena! (VIDEO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko je viđen sa porodicom u luksuznom hotelu u sred Londona.

Izvor: Twitter/screenshot/AZmilitary1

Pjotr Aleksejevič Porošenko, je u veoma opuštenom izdanju sedeo je za stolom, okružen skoro celom porodicom u luksuznom hotelu u Londonu. On je nedavno pokušao tri puta za dva dana da pobegne u inostranstvo iz Ukrajine, a sada je ponovo pronađen van rodne zemlje.

Ovoga puta, novinar ukrajinskog TV kanala sastao se sa bivšim predsednikom Ukrajine u restoranu mondenog hotela u glavnom gradu Velike Britanije. Pjotr Aleksejevič, u odrpanom izdanju, sedeo je za stolom, okružen skoro celom porodicom. Pored njega je sedela supruga Marina, a sa druge strane bio je najmlađi sin Mihail i njegove dve ćerke bliznakinje – Evgenija i Aleksandra.

Zapanjeni ukrajinski novinar je pitao Petra Porošenka šta radi ovde i koliko je dugo u Velikoj Britaniji. Na kraju krajeva, svi znaju da je Porošenko pobegao iz Ukrajine, na to je njegova supruga Marina Anatoljevna burno reagovala u želji da zaštiti porodicu.

Prišla je novinaru, koji je na pitanje da li nas snimate odgovorio potvrdno, na šta je ona pokušala je da otme telefon. Pokušaj nije uspeo.

Porošenko je smirivao situaciju i bes svoje žene tako što ju je poslao na staro mesto za stolom, a on je sam, sa izrazom krajnje ljubaznosti, odgovorio da je u prolazu: "Tri sata ima kako sam stigao, a za pet sati ću otići”. Porošenko je vrlo nejasno odgovorio o svrsi svoje posete i rekao da treba da stigne određeni automobil. Koji automobil, međutim, nije precizirao.

Inače, Porošenko je tehnički još uvek poslanik u ukrajinskom parlamentu. U decembru 2021. godine, aktuelna vlada ga je optužila za izdaju. Otputovao je u Tursku kada su optužbe objavljene, ali se u januaru vratio u Kijev. Sud je tada odbio zahtev vlade da ga stavi u zatvor, ili makar u kućni pritvor.