Svijet

ISPLIVALE ŠOKANTNE INFORMACIJE - RUSI SPREMAJU SABOTAŽU? Insitut za rat otkrio PAKLENI PLAN, ova fabrika im je meta!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i mapu sukoba u Ukrajini.

Izvor: Twitter/screenshot/TheStudyofWar

Ukrajinski centar otpora javio je da Kremlj priprema teren za pripajanje Hersonske i Zaporoške oblasti Ruskoj Federaciji. Rusi takođe zahtijevaju od ukrajinskih građana na jugu Ukrajine da otvore bankovne račune u ruskoj državnoj banci Promsvjazbank.

Šef ukrajinske administracije Hersonske oblasti, Henadij Lahuta, izvijestio je da su ruske snage zatvorile civilni saobraćaj u sjevernoj Hersonskoj oblasti i da ne dozvoljavaju nikome da uđe ili napusti okupiranu teritoriju, što bi mogao biti dodatni pokušaj kontrole civilnog stanovništva u pripremi za aneksiju.

Rusi spremaju sabotažu?

Ukrajinski izvori su upozorili da ruske snage možda planiraju provokaciju u nuklearnoj elektrani Zaporožje sa ciljem da optuže ukrajinske vlasti za loše rukovanje nuklearnim postrojenjima.

Ukrajinska nuklearna kompanija Energoatom saopštila je da su ruske okupacione vlasti planirale da bace "nebezbjedne predmete" u sistem za hlađenje NEP-a kako bi kompromitovali mehanizme hlađenja elektrane.

Gradonačelnik Enerhodara Dmitro Orlov dodao je da ruske trupe otimaju i muče zaposlene u NEZ-u kako bi iznudili priznanja da su radnici ubacivali predmete u sisteme za hlađenje sa namjerom da sabotiraju fabriku i okrive ukrajinske vlasti za neodgovorno upravljanje postrojenjem.

Tagovi