Svijet

UZNEMIRUJUĆE! SNIMALI KAKO SIJEKU ČOVJEKU GLAVU - VRIŠTANJE I UDARCI! Ušli u radnju krojača, pa izvukli ogromna sječiva

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Dvojica samoproglašenih "islamskih ratnika" u indijskom Radžastanu su pred kamerom odrubili glavu krojaču i snimak potom objavili na društvenim mrežama.

Izvor: Twitter/Printscreen/@AdityaRajKaulTwitter/Printscreen/@DivyaSoti

Dva muškarca su ušla u malu prodavnicu krojača Kanhaije Lala na prepunoj pijaci u Udaipuru u Indiji pretvarajući se da su mušterije, pa su prvo mirno ćaskali s njim i čak tražili da im uzme mjere prije nego što su ga napali. Na snimku koji su objavili se čuje Lal, inače Hindus, kako ih moli da ga poštede. Jedan napadač udario je krojača po vratu s leđa i srušio ga na zemlju, a potom su mu odsjekli glavu.

Par se na internetu pohvalio ubistvom, pa su otkrili da su njihova imena Mohamed Rijaz Ansari i Guse Mohamed, i potom preuzeli odgovornost za napad.

Upozoravamo da je sadržaj snimka, na kojem se vidi kako napadači ulaze u prodavnicu i početak napada, izrazito UZNEMIRUJUĆ, kao i da se čuje vrištanje čovjeka koji je ovom prilikom ubijen:

Nesrećni krojač je navodno bio meta jer je na društvenim mrežama podijelio post koji podržava nedavne komentare o islamskom proroku Muhamedu od strane portparolke vladajuće indijske hindu partije Baratia Džanata (BJP). Izjave Nupura Šarme na TV debati krajem maja opisane su kao "bogohulne" i izazvale su proteste koji su u nekim djelovima Indije prerasli u nasilje i demonstracije.

Šarmu je BJP otpustio nakon njenih komentara, zbog čega su vlade skoro 20 zemalja pozvale svoje indijske izaslanike da im daju objašnjenje.

Dvojica napadača objavila su još jedan video snimak nakon ubistva u kojem su mahali ogromnim noževima na kojima djeluje kao da se vide tragovi krvi i izdali jezivo upozorenje indijskom premijeru Narendru Modiju da će "ugasiti vatru koju je on podmetnuo", aludirajući na optužbe o antimuslimanskim osjećanjima Modija.

"Obojica optuženih za ubistvo su uhapšeni i mi ćemo obezbijediti strogu kaznu i brzu pravdu", rekao je glavni ministar Radžastana Ašok Gehlot.