Svijet

KRAJ DRAME ZA ZAROBLJENE SRBE NA AERODROMU U RIMU! Oglasio se ambasador Srbije u Italiji - ovo je rješenje!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Agonija koja za srpske turiste traje već skoro čitav dan izgleda da je okončana.

Izvor: YouTube/Printscreen/Ilustracija

Ambasada Srbije u Italiji izborila se da putnicima zarobljenim na aerodromu u Rimu, kojima je sinoć u posljednjem trenutku odložen let za Srbiju, konačno je riješena situacija.

Kristina, jedna od 200 putnika iz Srbije, rekla je da je zaslugom ambasade i zalaganjem ambasadora Srbije u Rimu Gorana Aleksića krizna situacija napokon riješena. Jedan dio putnika će za Srbiju biti vraćen autobusom, dok će drugi, među kojima je i Kristina, sačekati utorak i avion za Beograd.

"Prvo nam je nuđeno da po napuštanju hotela odemo na Fjumićino bez ikakve vijesti šta dalje. Ambasador je apelovao da ne činimo to, već da sačekamo, što smo i uradili", kaže Kristina.

Nakon razgovora i pregovora za putnike je obezbijeđen hotel i smještaj će im biti besplatan do polaska za Srbiju. Kako je rekla Kristina, ambasada Srbije uspjela je da od aerodroma Ćimpiano izdejstvuje autobus za povratak putnika u Srbiju.

"Ambasador je dobio bus od aerodroma, dakle, ne od Vizera, to je jedino uspio da izdejstvuje. Takođe, uspio je da izdejstvuje i besplatan smještaj za nas koji imamo let za dva dana", rekla je Kristina dodajući da je kupila dvije karte preko Er Srbije kad još nije znala šta će se desiti.

Kako je rekla, od 200 Srba, neko će se vratiti autobusom, a neko preko avio linija, sutra i prekosutra. Za sve njih do povratka ambasada je obezdbijedila besplatan smještaj u Rimu. "Svako se snalazio kako je mogao. Neko će sutra Er Srbijom, neko tim u utorak, a neko će pokušati Vizerom u utorak", rekla je Kristina.

"Autobus sa 77 putnika iz Srbije polazi danas u 16.30 sati", izjavio je ambasador Srbije u Rimu i dodao da da će autobusi doći po putnike u hotel i da će odatle krenuti za Srbiju.

Tagovi