Svijet

SVE ĆE REĆI PUTINU! ŠOJGU U UKRAJINI KONTROLIŠE RUSKU VOJSKU: Ispituje ih sve i sprema novu strategiju - oni su META

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu, otišao je u Ukrajinu prvi put od početka rata u ovoj zemlji.

Izvor: Profimedia

Šojgu je posjetio ruske vojnike koji učestvuju u ratnim operacijama u Ukrajini, saopštilo je u nedjelju Ministarstvo odbrane Rusije. Poznato je da cilj njegovog dolaska inspekcija komandnih položaja, kako bi od komandanata na terenu prikupio informacije o trenutnoj situaciji i operacijama koje je izvela ruska vojska. Nije saopšteno kada je tačno Šojgu bio u posjeti niti gdje se tačno nalazio u Ukrajini.

"Ministar odbrane je posebnu pažnju posvetio sveobuhvatnoj logističkoj podršci trupama i mjerama za stvaranje svih neophodnih svakodnevnih uslova za ljudstvo na privremenim prostorima. Ministar je odlikovao i ruske vojnike koji su iskazali herojstvo i samopožrtvovanje u toku borbenih dejstava u specijalnoj vojnoj operaciji sa zlatnom zvijezdom Heroja Ruske Federacije i ordenom za hrabrost", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Informacija o Šojguovom obilasku ratišta dolazi dan nakon što su Britanci u svom redovnom obavještajnom biltenu objavili da je došlo do velikih promjena u lancu komandovanja na terenu i da je među smenjenim generalima Aleksandar Dvornikov, koji je svojevremeno postavljen za glavnog operativca u invazija. Sergej Surovikin je navodno imenovan za novog glavnog komandanta. Za sada je nejasno da li je posjeta ministra odbrane direktno povezana sa ovim navodnim smjenama.

Tagovi